2012. július 11., szerda

Napjaink

Tombol a nyár, zajlik az ovi, alakulnak a barátságok....

Idén nem panaszkodhatunk, hogy nincs meleg nyáron, mert az elmúlt napokban főleg az esti órákban volt elviselhető a levegő, napközben csak víz mellett lehetett kibírni, így el-elmerészkedünk a közeli strandokra.

Egyszer voltunk Gabi barátnőmmel és Stella lányával a hozzájuk közeli strandon, kétszer pedig nálunk a tónál. Tegnap Julieval és anyukájával strandoltunk, az elején még kicsit óvatosak voltak a gyerkőcök egymással, de aztán a végére már játszottak együtt Julie homokozócuccával, mert a miénket sikeresen itthon felejtettem. :))))






Benny is egyre jobban ráérez a strandolás örömére, szeret velem a vízben pancsolni, bohóckodunk közben, ami nagyon tetszik neki. :) kint még nem annyira üldögél el, olyankor mindig eszik valamit, vagy homokozik, azt mondjuk most nagyon szereti. (ha anyuka nem felejti otthon a cuccait.... :D )

Az oviban a reggeleket kivéve nagyon jól elvan, valamiért most megint rájött a reggeli sírás időszaka, de állítólag csak nálam csinálja, mert ma P vitte, és nála semmi gond nem volt, simán bement a lenti közös csoportba és még integetett az ablaknál P-nek is.... szóval csak nekem jár a reggeli cirkusz, de az sem tart tovább kb. két percnél, mert általában mire kiérek és behallgatózok, addigra már nem is sír. :))) Bohócka. :)

Most már nem marad fent a csoporttársaival csendes pihenő alatt, hanem lemegy a nagyokhoz az ikerlányokkal és ott játszanak, mindig onnan kell elhoznom, mikor megyek érte 2-re. Állítólag ebédnél is néha cirkuszol, mert nem akar bemenni az udvarról, ő még játszana, de aztán megnyugszik és végül nagy duzzogva ebédel a többiekkel. Szerintem most a másik ovónéniknél is próbálkozik, hogy meddig mehet el....

Aminek örülök, hogy kezd összebarátkozni az egyik kisfiúval, Juliannal. Már kezdetektől figyelgette és néha emlegette őt Benny, és néha össze-összefutottunk a közeli parkban vagy a tónál, mivel ők is itt laknak a közelben. Néha játszottak együtt picit, néha nem. De az elmúlt napokban sokat emlegeti Benny Juliant, hogy vele labdázott az udvaron + hogy bohóckodtak, hülyéskedtek stb... mivel kb. egy időben visszük-hozzuk a gyerekeket Julian anyukájával, így olyankor is meg-megvárják egymást a fiúk és nagyot integetnek egymásnak. :)

Ma pedig megint összefutottunk velük a parkban, ahova járunk, ott volt Jasmin is, ő is velük jár oviba. A két fiú ma nagyon egy hullámhosszon volt, szegény Jasmin le is lett pattintva és a két fiú jött-ment a futóbringájával, kacagtak nagyokat, a szökőkútnál fröcskölték egymást, őrültködtek, Benny hívta Juliant, hogy merre menjenek, versenyeztek, és persze esés is volt, Benny jó nagyot perecelt, de megint én ijedtem meg jobban, mert ott kerestem, hogy még hol ütötte meg magát, ő nagyon keservesen sírt, erre kb. két perc után megrázta magát és vigyorogva ránézett Julianra, hogy "megyünk tovább?" :D :D :D :D Készek voltunk ott az anyukákkal... :))))

Utána még ettek közösen kukoricapufit, egymást etették, Julian haverosan átölelte Bent, annyira édesek voltak, a két haver. :))))))))))) Megbeszéltük, hogy majd rossz időben is átmegyünk néha egymáshoz, mert teljesen más, ahogy a fiúk eljátszanak, mintha lányokkal eresztjük össze a gyerekeinket.... :)




És végül a tegnapi nap gyerekszája, még mindig ezen nevetek, ha eszembe jut:

"Bennyszáj":
Beszélgettünk egy kislányról az oviból, akinek az öccse Benny csoporttársa. Mondtam, hogy a kislány a J. testvére. Erre ő: "Bennynek nincs testvére." Mondom: "nincs". Erre ő: "talán legközelebb lesz, nem? Talán hétfőn".... elkezdtem nevetni, hogy az azért nem megy olyan gyorsan, hogy hétfőre megérkezik a kistesó. :))) Erre ő: "miért, melyik boltban kell megvennünk a babát?" :D :D :D




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése