2012. október 25., csütörtök

Napjaink

Már megint el vagyok maradva...

Annyi minden történt az elmúlt hetekben, hogy a blogokra már nem igen maradt időm, de ma írok pár sort, ne maradjon ki sok minden.
 
A legfontosabb változás, hogy munkahelyet váltottam, 14 év után abba hagytam a hotel területet és átmentem a kereskedelembe, ami itt Bécsben egy nagyobb fokkal jobb a hotelezésnél, mivel ünnepnap és vasárnap mindig zárva vannak az üzletek és ahol most dolgozok, ott hétfőn-kedden-szerdán este 7-ig, csütörtök-pénteken 8-ig vannak nyitva a boltok, szombaton pedig 6-ig. Ugyanúgy részmunkaidős vagyok, és heti kétszer-háromszor estig vagyok, de mégsem fél 10-ig, mint a hotelben voltam. P szüleire ugyanígy számíthatok továbbra is és most már Tante Beja is besegít a hétvégéken, ha vigyázni kell Bennyre.
 
Az oviban már nagyon jól érzi magát Benny, szívesen megy, emleget már egyre több gyerkőcöt, Panni, a magyar kislány még mindig nagy favoritja, és még két nagyobb fiúról beszél sokat, állítólag velük szokott játszani. :) Az ovónénik nagyon dícsérik, ügyesen beilleszkedett, most már egyedül jár pisilni is, igazi nagyfiú lett. :)
 
A hétvégén hazaugrottunk egy villámlátogatásra, szombaton mentünk reggel, jött Tante is, ebédre már otthon voltunk anyáéknál, várt a Dédi is minket, volt nagy öröm, fel volt pörögve Benny rendesen. :) Hirtelen azt sem tudta, hogy melyik játékával kezdje a délutánt, volt traktorozás, bringázás, homokozás, gazolás, kutyakaki összeszedés (igazi parasztgyerek otthon :D :D ), kamionozás és a többi.... :))))
 
Mivel gyönyörű idő volt és anyáék másnap készültek Szigligetre a süllő fesztiválra, így egy hirtelen ötlettől vezérelve, mi is velük tartottunk. Vasárnap reggel két autóval (Benny természetesen Mamiékkal ment :D ) elindultunk Szigligetre. Egészen Fehérvárig nem is volt gond, gyönyörűen sütött a nap, de aztán köd kísért minket végig szinte Szigligetig... akkor már kicsit megijedtem, hogy mi lesz így a vasárnapi programunkkal, de szerencsére a nap erősebb volt és mire kipakoltunk és lementünk a kikötőhöz ebédelni, már az időjárás is jobb lett. :) A kikötőben ebédeltünk, ahol Benny nagyon szeret nyáron is lenni, megkapta a szokásos palacsintáját is, jó volt nagyon. :) Utána átsétáltuk a strandra, ahol a fesztivál volt, ő a Mamival sétálgatott, játszott a játszósarokban, mi addig körbenéztünk. Végül a Balaton parton heverésztünk, sütettük a hasunkat és élveztük, hogy még utoljára idén ilyen gyönyörű időben "búcsúzhatunk" kedvenc helyünktől. :)
 
Hazafelé ránkesteledett, Benny elég szótlan volt, nem evett semmit délután és sírdogálni kezdett Bécs felé közeledve, mire rájöttünk a Tantéval, hogy a sötétben fél. :((( Már itthon is égve kell hagyni a kisvillanyt, mikor aludni megy, de ezek szerint az autóban is félt a sötétben, úgyhogy először hátra ültem hozzá, majd mikor Bea kiszállt, felkapcsoltam a kisvillanyt és úgy jöttünk át hazáig. Aztán itthon vacsi közben szegénykém két falat után kihányt mindent, akkor már sejtettem, hogy valami van a levegőben, sajnos láza is lett és hétfőn bebizonyosodott, hogy ennek a fele sem tréfa, reggel már 39 fokos láza volt....
 
A gyerekorvoshoz nem jutottunk be, ami nagyon feldühített, ráadásul hétfőn dolgoznom is kellett, így Oma jött át és ő volt vele estig, de szegény nagyon kikészült az aggódástól, mert Bennyt többször rázta a hideg, mindig felszökött a láza az egekig.... kedden végre átjutottunk végül a mi háziorvosunkhoz, aki megállapította, hogy torokgyulladása van Bennynek, ezért lázas, úgyhogy most egy hetes antibiotikum kúra van előírva + ezen a héten nem ment oviba. Ma már jobban van, láza sem volt, de az első három napot senkinek nem kívánom. :((((
 
Hiányzik neki az ovi, minden reggel reménykedve kérdezi, hogy megyünk e az oviba, de a héten még itthon maradt, majd talán hétfőn vagy kedden mehet újra. Addigra rendbe jön teljesen.
 
Pár kép az elmúlt hétvégéről:
 






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése