2010. augusztus 14., szombat

Stella szülinapja

 Csütörtökön volt Stellának, Benny kis bécsi magyar barátnőjének a 2. születésnapja és ez alkalomból pénteken meglátogattuk őket.


Mondjuk azt hozzá kell tennem, hogy nyár közepéig Stelláék a város távolabbi kerületében laktak, ahova és ahonnan kicsit körülményesebb volt egymáshoz átjárni, így sajnos nem tudtunk annyit találkozni, amennyit szerettünk volna. De aztán találtak egy szuper lakást a mi kerületünkben, tőlünk kb. 8-10 percre, aminek szerintem a legjobban én és Benny örültünk. :))))


Mióta itt laknak a szomszédban Stelláék, nagyon sokat vagyunk együtt, ha éppen nem Magyarországon van valamelyikőnk. Ez a sok találkozás már meg is látszik a gyerkőcökön, már ismerik, szeretik egymást, barátok lettek. :))) Nagyon édesek együtt, Benny szinte utolérte Stellát magasságban és kilóban is, amit bevallom, kb. tavaly ilyenkor még nem gondoltam volna. :) Akkor Benny még nagyon picike bébi volt, Stella pedig már kezdett nyitni egyre jobban a világra, nyár végén járni kezdett, igazi nagylány lett. Viszont most, hogy Benny utolérte, már egyre kiváncsibbak egymásra, illetve főleg Stella már érti, ha Gabi barátnőm mondja neki, hogy nemsokára érkezik Ben és Ani (engem Aninak hív. :))) ), mert olyankor állítólag sikongat és örül. :) Bennyt még egyenlőre hidegen hagyja Stella, eljátszogat körülötte, viszont mindig figyel, hogy Stella közelében legyen. Rengeteg dolgot elles tőle, amit mondjuk nem is bánok, mert egy-két találkozás óta egyre ügyesebben  eszik villával és már kezd barátkozni a szívószállal is, ezeket mind Stellánál látta. Sőőőőt, tegnap Stella és Gabi hatalmas puszicsatát vágott le, és ma reggel Benny is adott nekünk pár puszifélét, amin mi lepődtünk meg a legjobban P-vel, mivel minden reggel kérdezzük tőle, hogy ad e puszit, de eddig nem volt reakció, viszont ma odadugta a kis fejecskéjét hozzánk puszi gyanánt. :))))  Tehát Stella jó hatással van kicsi Benre. :)


Tegnap a szülinap is nagyon jó volt, igaz, csak mi voltunk, mert Gabi másik szintén áprilisi babás barátnője lebetegedett, így négyesben ünnepeltünk, de nagyon jó kis délután volt. Fincsi tortát ettünk, Benny is megkóstolta, bár a sós perec, a mogyorós kuki jobban bejött neki, így inkább azt csemegézte és nem győzte Stella játékait kipróbálni. :))) Még a rózsaszín babaház is bejött neki, és Stella csütörtökön kapott játék babakocsijának is egyből megszerelte a kerekeit. :))))


Még azért is jó volt a tegnapi délután, mert már napok óta agyaltam, hogy kellene Bennynek háromkerekű bringát venni, mert a játszótéren nagyon érdekli, ha valamelyik gyerek azzal jön le, állandóan ráül, de hajtani még nem tudja mondjuk. Stellának is volt egy háromkerekűje, és egy kisebb méretű kismotorja is, mint amilyen Bennynek Magyarországon van. Amint rátalált Stellánál a kismotorra, szinte azon volt végig, mert azt már ügyesen tudta hajtani, kormányozni, jött-ment az udvaron, aranyos volt. Úgyhogy most úgy vagyok vele, hogy nézünk majd otthon egy kismotort, ami itt lesz Bécsben neki, és majd, ha már tudja hajtani a háromkerekűt, akkor veszünk neki azt. Mert boltba például úgyis babakocsival mennék, nem a triciklivel, ahhoz pedig, hogy lemenjünk sétálni, játszózni, a kismotor praktikusabb lenne most, mert jobban hajtaná, mint a triciklit. Úgyhogy tricikli project most kilőve egy időre, most kismotor project lesz. :))))


Kedden pedig indulunk Szigligetre tíz napra, már nagyon várjuk mindannyian. Anyáék is nagyon várják a kisunokát, gondolom lesz kényeztetés rendesen ismét. :)) de ez így a jó. :)))


Kedd reggel még átvisszük Bennyt a fodrászhoz, mert már nagyon nagy a haja és szegényke elég izzadós, így neki is kényelmesebb lesz a Balcsin a rövid séróval. Majd őszre megnő neki megint. :)


Kicsinyítettem pár képet a két jóbarátról (vagy inkább jómadárról? :))) )


a kis szülinapossal :)



Barátok... :))



Baráti ölelés (??) :))))



A két kismalac :))



A vagány motoros :)))




 


 

1 megjegyzés:

  1. mindenért köszönet, de külön a baráti képösszeállításért :)
    megdobogtatta a szivem a soksok kedves kép :)
    mi azóta is nagyokat puszizunk, remélem ti is :)
    szeretettel várunk vissza benneteket!

    VálaszTörlés