2012. szeptember 26., szerda

Cumitündér

Megérdemel egy külön posztot. :)

Eddig nem akartam elkiabálni, de most már leírhatom: Benny sikeresen elbúcsúzott a cumijától. :)

Nem volt könnyű menet, egyszer már neki indultam húsvét környékén, akkor a nyuszi járt erre, a kettő cumiból elvitt egyet, ami nem is volt olyan nagy tragédia, de csak azért nem, mert egy még maradt. :)
 
Aztán nyáron egyre többet beszéltem a cumitündérről, aki eljön a nagy gyerekekhez és akiknek már nincs szükségük a cumira, tőlük elviszi a kisebb babáknak, akik még picik és még szükségük van a cumikra. :) Helyette mindig hoz ajándékot, amit a cumiért cserébe ott hagy a nagyobb gyerekeknek. :)
 
Az ajándék persze felcsigázta Benny érdeklődését, így egyre többet mondogatta, hogy odaadja a cumit a cumitündérnek. Egyik nap, míg Benny oviban volt, "eljött" hát a cumitündér, elvitte a cumit, helyette pedig itt hagyott egy teherautót, ami farönköket szállít.
 
Volt nagy öröm az autó láttán, egészen estig tényként mesélte Benny is, hogy már nincs cumija, ő már nagyfiú és hogy milyen szuper autót kapott a cumitündértől. :)
 
Aztán megtörtént a fürdés, és mint három évig minden nap, aznap este is egyből, automatikusan nyúlt a polcára a cumiért.... ami nem volt ott.... Na, akkor esett le neki, hogy tényleg elvitte a cumitündér a cumiját és akármennyire is megfogadtam, hogy kitartó leszek, nem volt szívem elszakítani a cumijától a krokodilkönnyeket hullató "kisbabámat"..... :) véletlenül még pont el tudtam csípni a cumitündért a lépcsőházban és visszacseréltük az autót a cumira. :)))) Az autó jó mélyre el lett sülyesztve, Benny megnyugodott, a cumi pedig maradt....
 
Teltek a hetek, hónapok, és az utóbbi időszakban Benny megint nagyon rákapott a cumira. Már nem volt elég alváshoz, elő-előcsempészte este is, napközben is és mint kiderült, Omáéknak is az volt a titkos fegyverük, ha nem akart fürdeni menni vagy ha nem akart öltözni.... Ezt viszont  már nem annyira akartam, hogy napközben is ennyit a szájában legyen, így megint egyre többet kezdtünk beszélni arról, hogy a cumi már nem nagy gyerekeknek való.
 
Az időzítés mondjuk kicsit rosszkor jött ki, mert épp elkezdődött az ovi, de mivel Tante Beja is pont akkor vigyázott Bennyre hétvégén és megemlítette neki, hogy a cumitól a fogak is "elromlanak", így Bennyt még jobban foglalkoztatni kezdte, hogy nem is olyan jó az a cumi.... Tante előkészítette nekem a terepet, így megint idejét éreztem, hogy erre járjon a cumitündér. :))))
 
Ovi alatt eltűnt itthonról a cumi és visszakerült a farönk szállító autó, mivel Benny erre is emlékezett és mikor szóba hoztam, hogy feladom postán a cumitündérnek a cumiját, akkor egyből rábolintott és mondta, hogy és majd kap megint egy farönk szállító autót a cumitündértől. :)
 
Hazaérve nagyon örült az autónak, azóta is az egyik kedvenc játéka, nincs olyan nap, hogy ne játszana vele... ugyanis az autó maradt, a cumi pedig most már lassan negyedik hete nincs.... az első napok nem voltak könnyűek, de nem volt olyan nagy krokodilkönny zápor, mint pár hónapja, csak pici nyafi. De az is csak nálam, mert P-nél és Omáéknál gond nélkül lefeküdt cumi nélkül is, sőt, még büszkén mesélte is nekik, hogy ő már nagyfiú, nincs cumija.
 
Így Omáéknál is járt a cumitündér, onnan is eltűntek a cumik és azóta már voltunk otthon Magyarországon is, az utat is végig cumi nélkül végigülte, aludt is anélkül, szóval lezárult egy elég hosszú fejezet. :)))
 
És kezdődött egy újabb, már cumi nélkül.... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése