2010. július 7., szerda

nyaraltunk...

 A hétvégén idén először utaztunk el családostul Karintiába, az Ossiacher See-hez, Ossiach tóhoz. Gyönyörű vidék, az egész tó egy völgyben található, körbe-körbe magasabbnál magasabb hegyek, igazi pihenős hely.


Az idő elég változékony volt, de a négy napban tudtunk fürdeni is a tóban, rengeteg kavicsokat gyűjtögetett Benny, megnéztük a környéken a híres majomparkot és Landskron várát.


Apartmanban laktunk, egy másfél szobásat foglaltunk, hogy Bennynek külön kis szobája legyen, és ez így szuper volt, mivel P még mindig horkol, úgyhogy a három éjszakából kettőt én is Bennyvel egy szobában aludtam. :))) Érdekes volt látni éjjel, ahogy alszik, legszívesebben egész reggelig őt figyeltem volna, annyira aranyos és édes volt álmában.


Bár azt is meg kell mondanom, hogy rettenetesen nyugtalanul alszik, tiszta apja, mindketten dobálják magukat az ágyban, vándorolnak, felülnek, aztán visszafekszenek, szóval nyugodt álmuk nem igen van. Hogy ez most Bennynél csak azért volt, mert három foga is jön egyszerre és idegen helyen aludt, azt nem tudom, de itthon is van, hogy lerakom hason este és pár óra múlva már keresztben van az ágyában. :)


Benny nagyon élvezte a friss levegőt és hogy az apartman mögött egy nagy füves területen rohangálhatott. :))) Minden este kellően lefáradt, nem sokáig kellett altatnom. Sajnos csak pár fotót csináltunk, mert lemerült a fényképezőm aksija és a töltőt anyáéknál hagytuk, úgyhogy a telefonommal fotóztam párat, hogy mégis azért legyen emlékünk erről a hétvégéről is. :)


Egyébként már annyira nagyfiú Benny, minden mozdulata olyan, a kicsi baba már a múlté, kisnagyfiú lett a babánkból. :))) Kezdődik a dac-hisztikorszak is, néha olyan sikításokat levág, hogy ihajjjjjjjjj.... viszont látszik, hogy egyre jobban nyílik az értelme is, rengeteg dolgot megjegyez, vagy leutánoz tőlünk. Már tudja mutatni, hogy mit csinál a halacska, az autó, a béka, hogy hol van az okos feje, a puszidobás is egyre jobban megy neki és a kacsintás is. :)))) ma pedig délelőtt kameráztunk anyáékkal és viccesen mondtam Bennynek, hogy mondja azt, hogy "tante", mert a tesómat Tanténak hívjuk. Erre Benny utánam mondta, hogy "tannnte". :))) azt hittük, hogy véletlen, erre mondtam neki, hogy most mondja azt, hogy "mama", ééééééés utánam mondta, hogy "mammaaa". :))) nagyon édes volt, persze megtapsoltuk mindhárman, neki pedig nagyon tetszett ez. Úgyhogy kezdődnek az első kis élmények is, most már várható, hogy egy-két szót ki-kimond. :)


És végezetül pár kép a hétvégénkről:


1.kilátás az erkélyünkről



2. naplemente



3. egy vödör kaviccsal :)



4. mostanában, ha álmos, és megkaparintja az alvóscumiját, egyből elkapja a kedvenc takaróját és így járkál le-fel:


2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! igazi világutazó lesz ez a Kiskópé. :) A kimondott szavaknak meg még sokkal jobban örülök, tényleg nagyon gyorsan fejlődik!!!

    VálaszTörlés
  2. Hú, szép helyen voltatok! Mi ma indulunk a szülőkhöz, de keddre szeretnék beszervezni valami fürdős várost, ez lenne az első pancsolása Bogyónak. Nyaralni meg majd talán 1-2 napra megyünk a balcsira augusztus második felében. De egy ilyen helyre elmennék én is szívesen (vinném azért a családot)...

    VálaszTörlés