2011. június 6., hétfő

Figyeljünk!!!!!

 Egy szerencsére jól végződő, de mégis tanulságos történet:


Szombaton P, Benny és én a közeli Blumengartenben voltunk, állatokat nézegetni, sétálni, játszózni, mint mindig. Öt óra után a helyi büfé teraszán fagyiztunk, sütiztünk, amikor megláttuk az ÖAMTC sárga helikopterét közeledni. Ez sosem jelent jót, általában súlyos balesethez szokták őket hívni. Meg is lepődtünk, mikor viszonylag közel szállt le....


Hazafelé még beugrottunk pár apróságért az élelmiszerboltba, de ott már láttuk, hogy a mentők és a helikopter a mi utcánk elején állnak, körülöttük rengeteg ember, sokan még kisgyerekekkel is álltak ott. Először balesetre gondoltunk, mert ott pont van egy hülye kereszteződés, ami jobbkéz szabályos és sokan nem tudják, így belehajtanak, így hamar megtörténhet a baj.


Hazafelé mi másfelé mentünk, nem akartuk, hogy Benny is lásson esetleg sérülteket, roncsokat stb... , de utána olvastam a hírekben, hogy pontosan mi történt:


Egy családi ház kertjében a 2,5 éves kislány játszott, a szülők és a nagyszülők is kint voltak, asztalnál üldögéltek. Azt vették csak észre, hogy eltűnt a kislány, mire ő már a kerti medencében volt szegényke. Állítólag kb. két percet volt víz alatt, a szülők gyorsan reagáltak, újra élesztették, mire a mentők megérkeztek, a legkritikusabb időszakon túl volt, de gyorsan a helikopter a kórházba szállította, ahol még stabilizálták az állapotát, most már javulóban van.


Szerencsére gyorsan reagáltak a szülők, de tényleg nagyon oda kell figyelni ezekre a kis törpékre, mert hamar meg van a baj!!!!!!! Egy óvatlan pillanat, és kész.... ők még nem tudják, hogy a kiváncsiságuk bajba sodorhatja őket, ezért kell, hogy mi figyeljünk!!! És főleg nyáron a strandokon, medencéknél, az egyik legnagyobb veszélyforrás!!!!! Figyeljünk MI rájuk, mert ők még nem értik!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése