2011. augusztus 7., vasárnap

Dumagép 2.

Leírom, nehogy elfelejtsem, mert ma nagyon aranyos sztori volt. :))))


Délután eléggé esőre állt (jó kis nyár :/ ), így nem mertünk messzebbre menni, csak a pár percre lévő botanikus kertbe, ahova sokat járunk. Mivel sokat vagyunk ott, nem kell annyira figyelni Bennyre, tudja már, hogy hova mehet és hova nem, sosem szalad annyira messzire stb... így nagyobb területen mozoghat, de mégis szemmel tudom tartani.


Megint megnéztük először a kecskéket, barikat, baromfiudvart, sétálgattunk, aztán bementünk a trópusi részre, ahol körben pálmafák vannak, a közepén egy kis kút szerűség van, néha kacsák pihennek ott, van egy csóka is, és kényelmes kerti fotelek vannak, kis asztalkával, ahol mindig leülünk és általában kekszet kér Benny. Ez ma is így volt, eszegetett, közben jött-ment a közelben. Egy másik asztalnál a székeknél egy idősebb néni üldögélt, már befelé menet megállt nála Benny, szerintem a színes haja tetszett nagyon, elég feltűnő lilás-fekete haja volt, olvasgatott éppen.


Benny jött-ment a székek között, míg egyszer csak odatelepedett a néni mellé, én pedig messziről figyeltem és füleltem. Valahogy így zajlott a "beszélgetésük":


B:"hello néni"


N:"hallo! wie heisst du? (hogy hívnak)"


B: "Benny"


N:"ach, Benny? schöne Name (szép név)'


ekkor Benny rám mutat:


B:"mama"


N: "deine mama?" (a te anyukád?)


B: "ja" (igen)


N. németül:


"sétálsz anyukáddal? voltál már a baromfiudvarnál? vannak barik, kecskék, pulykák"


B: "pipi, nyuszi, beeee" :))))


Ekkor Benny a cipőjét kezdte el mutogatni, a néni persze dícsérni kezdte. :)))


 utána a Néni:


"nagyon ügyes fiú vagy Te"


B: ja" (igen)


aztán elkezdett Benny magyarázni nagyon keverve a magyart a némettel, hogy az opával (P apukája) vonatokat nézegettek, ezt már szegény néni nem annyira értette, úgyhogy odamentem menteni a helyzetet. :))))


Mondta a néni, hogy a végén már nem annyira értette, talán kétnyelvű a kisfiú? :) mondtam, hogy igen, én magyarul beszélek, apukája pedig németül. Erre , mikor kimondtam az apuka szót, Benny megszólalt: "Philipp". :))))) Mivel az apukáját úgy hívják. Ügyeske....


Hát majd megzabáltam, annyira cuki volt, ahogy a nénivel ismerkedett ott és mikor jöttünk el, odaköszönt, hogy "pápá néni" :)))) tschüssi! (szióka)


Haláli volt, úgyhogy ezt mindenképp rögzíteni szerettem volna az utókornak. :)))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése