2011. augusztus 29., hétfő

Visszaszámlálás....

 megkezdődik....


Egy hét múlva kisovis lesz a mis Bohne babánk, szeptember ötödikén indul a mandula! :)


Nagyon kiváncsian várom az újdonságot, szépen lassan minden felírt beszerzendő dolog mellé is pipa kerül az ovis listán. Ma megvettem neki a benti cipőt és egy őszi adidas cipőt, most két cipője van egyenlőre őszre, egy gumicsizmája, és még a régebbi tornacipő szerüségek is, esőmentes napokra. Van esőruhája, kabátja, ovis hátizsákja, uzsis doboza. :)


Sokat emlegetjük már az ovit Bennynek, hogy nemsokára kisovis lesz és milyen jó lesz majd a sok gyerkőccel és a két ovónénivel a sok játszás, mókázás stb. Anya és apa dolgozni fog, ezért lesz Benny az oviban, és ezt már olyan ügyesen mondogatja. Hát kiváncsi leszek, hogy élesben is ilyen könnyen meg fogja e majd érteni, de szerintem nem lesz gond. Én nem félek az ovitól, tudom, hogy neki a hasznára válik és ez az élet rendje, nálam sem lesz gond az elengedés, szerintem...


Hétfőn tízre megyünk, egyenlőre egy órát fogunk maradni, majd szépen mindig többet. Állítólag átlag egy hónap a beszokás ideje, meglátjuk, végülis nem hajt a tatár, mert október végéig még itthon vagyok, utána kell csak dolgoznom újra.


Már igazi ovis nagyfiúként viselkedik Benny, egyre többet dumál, mindent ismétel és próbálja mondatokká rakosgatni a szavakat. A legtöbb helyzetben tudja a megfelelő szavakat rá, egyenlőre főleg magyarul, de németül is ügyes.


Mostanában kezd ismerkedni a bilivel, de csak odáig jut el, hogy csupasz popóval ráül és üldögél rajta, mondogatja, hogy "jön a pisi", de nem jön. :)) viszont ez már nagy lépés nála, hogy ráül pelus nélkül is, egy kattanás elindulhatott, majd a következő lépés az lesz, hogy bele is pisil... talán az oviban, ha látja a bilizős gyerkőcöket, az majd segit egy löketet, meglátjuk.


Pénteken hazajöttünk egy pár napra még anyáékhoz, az utolsó "hosszabb" itthonlét, mert ősztől már csak hétvégékre tudunk hazaugrani. Nagyon jól érzi magát Benny is, bár most szerintem egy enyhe dackorszak kezdődik, mert mindenre "nem" vagy "nein" a válasz, nem lehet neki segíteni, mindent jobban tud, az emeletről sem segíthetünk neki lejönni a lépcsőn, néha rossz nézni, ahogy bénázik a lépcső, de mindig ott állunk a sarkában, nehogy baj legyen. Nem könnyű, de az vígasztal, hogy ez sem tart örökké. :)))


Próbáljuk még kihasználni ezt a pár napot, utána pedig indul az ősz, újabb változások, egy újabb fejezet.... Kiváncsian várom, hogy mit hoznak majd a hetek, hónapok. :)

1 megjegyzés:

  1. Jó indulást kívánok! Mi lemaradtunk 2 hetet, Mesike kéztörése miatt.

    VálaszTörlés