2010. május 29., szombat

végre itt a jó idő!! :)

 Már nagyon vártuk, elég volt az esőből, a zivatarokból és a lakásban csücsülésből!! Ilyen május is már régen volt, hogy ennyi eső esett, programot tervezni már nem is volt kedvem, mert úgyis elmosta az eső, mire elindultunk volna...


Úgyhogy a héten nagy események nem történtek, a seprü még mindig nincs meg. :)))) viszont szerintem rájöttünk P-vel, hogy mi is történhetett, Benny kidobhatta a kukába, mi pedig levittük a többi szeméttel együtt... más lehetőség nem igen van, mert ahhoz nagy a kis seprű is, hogy ne tűnjön fel, ha valahova bedugta volna Benny. És akkor még nem volt gyerekzár a kukás szekrényen, Benny állandóan abban (is) matatott és nemrég vettünk rá gyerekzárat. De a seprü kb. a gyerekzár előtti napon tűnt el, tehát tuti kidobta a kukába. :)))) úgyhogy kell majd vennünk egy újat....


de azóta is folytatja a tárgyak elrejtését, tegnap este egy műanyag tálkát találtam a bugyijaim között, P pedig a dvd távirányítóját a zoknijai között. :)))))) a múltkor kilestem és annyira aranyosan próbálja elrejteni a dolgokat, gondosan letakarja, nehogy észrevegyük. :))))))


 A héten voltunk kontrollon az ortopédián, mert a terpeszpelus levétele után mondták, hogy 1 éves kora után kell egy kontroll, amit most ejtettünk meg. Egy helyettesítő doktornő volt, egész kedves volt, de észrevette, hogy Bennynek járás közben kicsit kifelé állnak a lábai, amit majd masszíroznom kell, egyenlőre az is segíthet. Elküldött röntgenre minket a terpeszpelus miatt, kedden megyünk vissza az eredménnyel. Kicsit félek, mert kis eltérést találtak röntgenen, remélem, hogy nem kezdődik újra a tavalyi cirkusz. :((( nem is akarok most ezen agyalni, míg nem beszéltünk a doktornővel, az lesz majd a biztos, amit ő mond kedden.


Amióta újra jó idő van, délelőtt és délután is lent vagyunk 2-2,5 órákat. Ilyenkor vagy főzök előző este, vagy Benny üveges kaját kap. Sajnálom az időt ilyen szép időben arra, hogy a konyhában álljak, inkább 10 körül lemegyünk délelőtt, gyorsan bevásárolunk, aztán irány valamelyik játszótér. Most rászoktunk arra, hogy délelőtt a mellettünk lévő kertészet nagy kertjében sétálgassunk, van állatsimogató kecskékkel, birkákkal és kis baromfiudvarral, van zenélő szőkőkút, különböző témájú virágokkal, növényekkel kirakott alakzat és egy szuper, homokos játszótér, ahol Benny szórhatja a homokot, jöhet-mehet. :))) Nem sokkal dél előtt indulunk haza, akkor már kezd Benny nyűgös lenni, hazaérve a délelőtti játszós ruha általában a mosógépben landol, mosakodás után ebéd és olyan fél 1től alvás van fél 3-3ig. :))


Délután kis itthoni bolondozás után összekészítek uzsira gyümölcsöt vagy joghurtot vagy ilyesmiket, ráadom Bennyre a második garnitúra játszós ruhát és irány újra le sétálni, játszani. :))) Hétvégén az egyik közeli ovi előtti játszóra megyünk, mert ott szinte senki nincs, hétköznap pedig általában a tónál lévő játszótérre. Most ott kicsit zavaró, hogy virágzik a nyárfa és minden tiszta fehér "vatta", úgyhogy ezért ma is az ovi előtt voltunk. Az uzsi legtöbbször lent ér minket, szépen elfalatozgat Benny két játék között és fél 6-6 körül jövünk haza. A második garnitura is a mosógépben végzi, és vagy eszünk még egy kis szendvicset vagy csak játszunk 7-ig, amikor indul a pincsi-pancsi, jó éjt tápi és alvás. :)))


Viszont ami most kicsit nehézkes, hogy Benny nem akar nyugodtan maradni a pelenkázón. Sem nappali pelenkázások alatt, sem este az öltöztetésre, krémezésre... állandóan fel akar állni, már semmivel nem lehet elvonni a figyelmét. Úgyhogy egyre jobban belejövök a pelenka álló helyzetben való kicserélésébe, a kapkodós öltöztetésbe, de nem igazán tetszik ez a megoldás. Remélem, hogy csak átmeneti állapot....


Kicsinyítettem pár képet a kis játszóteres malackámról, ma sikeresen belefetrengett a nedves homokba, úgyhogy igazi kismalac lett belőle... :)))



 




és egy kecskézős fotó:



érdekes, hogy egyből barátkozott a kecskékkel, birkákkal, nem félt tőlük. :))) Talán tényleg ennyit jelent az, hogy havonta anyáéknál cicák között játszik... :)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése