2011. január 3., hétfő

Utolsó este

Holnap indulunk vissza Bécsbe...


Megint hamar elteltek az itthoni napok, holnap már indulnunk kell vissza Bécsbe, mert csütörtök-pénteken dolgozok délután, úgyhogy menni kell. És P is vár már minket, neki nehezebben mennek a napok, hiszen ő az üres lakásba megy haza, míg nekünk azért minden napra van programunk.


Benny szerencsére már nem beteg, szépen helyre jött, de nyomtuk is a vitamint, a luft balzsamot, a diapulmonos párologtatást neki. :)))


Elég tartalmas volt most az itthonlét, bár az egyik régi ismerősömmel sajnos nem jött most sem össze a tali, de remélem, hogy legközelebb már tényleg összehozzuk. De voltunk Panna barátnőnknél egy villámlátogatáson, ahol Benny elég kis betoji volt megint, akkor kezdett volna felengedni, mikor indulnunk kellett, úgyhogy legközelebb hosszabb időre megyünk, ez már tuti. :)))) Édesek voltak a gyerekek, Panna már nagylány, édesen dumál, barátkozik, látszik rajta nagyon, hogy már jár bölcsibe, gyerekek között van. Bennynek ez még hiányzik, de majd biztos jobb lesz idővel ez is...


Dédiztünk is, sétáltunk is Dunaújvárosban picit (babakocsi nélkül), végre meglátogattak minket Kinga barátnőmék, Alexa barátnőm,az unokatesómék, én is átjutottam Zita barátnőmhöz, úgyhogy volt most program. :) A babakocsit ki sem vettem a tíz nap alatt a kocsiból, bár havas az utcánk még mindig, messzire nem is jutnánk vele...


Benny meglátogatta a Mikulást is Nagykarácsonyban a mikulás házban a nagyiékkal, bár még nem lettek haverok, de a játszószoba tetszett neki. :))) Kapott itt is szuper játékokat a Jézuskától, mindennek nagy sikere volt. Egyik délután szánkóztak is az utcában és meglepően ügyesen ült egyedül is a szánkón, mintha már nem is először próbálná. :)


Benny beszélőkéje is beindult egy picit, már a "mama" gyüjtőnév mellett (eddig a család minden tagja mama volt) megjelent NÉHA a "tate" alias Tante (húgom), "papa" (apukája, nagypapi), "bum-bum" (ez a kedvenc, a tüzijátékra érti), "bapapa" a barbapapa akar lenni, "dááááá" az itt akar lenni, "pápá" integetéssel, néha egy-egy "nem" szerüség is hallgató vagy a "hallo", szóval akalul, alakul. :)))) Édes nagyon, főleg mikor megkérdezzük, hogy mi maradt meg benne szilveszterből, mi volt a kedvence, akkor egyből mutat az ablakra és mondja, hogy "bum-bum". :)))))) Nagyon cuki. :)))


Esténként hihetetlen módon felpörög itt, azon csodálkozunk, hogy utána pedig simán elalszik. :) olyan párnacsatákat, hancúrokat rendez, hogy el vagyunk tőle ájulva, annyi energia van benne. :) ügyesen eszik, nem válogat annyit, bár a gyümölcsöt még most is nehezebben eszi, mint a tejszeletet vagy a kölesgolyót. :) Inni is már egyre többet iszik és ha látja, hogy mi is iszunk, akkor ő is egyből nyúl a teás flaskájáért. Most már koccintani is megtanult és nagyon élvezi, ha koccinthat velünk. :)))


Napról napra értelmesebb, zsiványabb kispasi, nagyon imádjuk. :))))) Holnap este már Bécsben megy aludni, apukája direkt szabadnapos lesz, hogy elkezdhessék bepótolni a kimaradt napokat, biztos lesz nagy öröm. :)


 

3 megjegyzés:

  1. ....a liba lemaradt a tudományai közül....

    VálaszTörlés
  2. Hú, de várom már, amikor Benny elkezd beszélni. Biztos aranyos lesz, ahogy keveri a két nyelvet, remélem majd hozol videót!
    Milyen furcsa, hogy már lassan két éves a fiatok, hogy elszaladt az idő...

    VálaszTörlés
  3. ja tényleg, tudja már, hogy a liba "gágágá"-t mond. :)))

    Angie, tényleg hihetetlen, hogy mindjárt két éves lesz Benny... de neked nem kell mondanom, hogy szalad az idö.. :)

    VálaszTörlés