2011. május 28., szombat

Napjaink

 Gyorsan telnek a napok, mióta jó idő van, szinte egész nap lent vagyunk, csak aludni és enni járunk haza. :))))


Ma egy picit elromlott az idő, reggel óta esett, de nem vette el a kedvünket, délelőtt a közeli bevásárló központban voltunk, délután pedig esőcuccban a Blumengartenben, kedvenc sétálós helyünkön.


Szerencsére az elmúlt napok inkább a jó időről, napsütésről, melegről szóltak, így tényleg programokkal voltunk teli. A gyerekekkel már egy fokkal jobb a helyzet, már nem kell azonnal lelépnünk, ha más gyerek is szeretne játszóterezni, viszont ott kell lennünk Benny körül, fogja a kezünket és ha nagyon hangosak a gyerekek, általában akkor keres magának másik játékot. Stellával hétfőn találkoztunk, akkor semmi gond nem volt, Benny köszönt neki, semmi probléma nem volt. Dolgozunk az ügyön. :)))


Hétfőn 9-re kell P-nek menni az oviba elintézni a papírokat a szeptemberi kezdésre, bár elég döcögősen indul az egész, egyenlőre még káoszosnak érezzük ezt az ovit, kételyeink vannak, de reménykedünk, hogy Bennynek jó helye lesz ott. Kitaláltam, hogy mi is elkísérjük hétfőn, megnézzük, hogy Benny hogy reagál a többi gyerekre, mit szól az ovónénikhez stb... talán megengedik, hogy kicsit körbenézzen, jó lenne. Augusztus végén tervezem, hogy naponta elsétálunk majd az ovi felé, elmagyarázzuk neki, hogy nemsokára majd ő is oda fog járni, mint a nagyfiúk, nagylányok és egy szuper hely, sokat fognak játszani, kirándulni stb... szerintem nem lesz gond, bízok benne legalábbis. :)


Mostanában már olyan sok dologgal meglep minket, az agya olyan, mint a szivacs, mindent raktároz és a kellő pillanatokban használja őket. :) Például múlt héten szinte minden nap mondogatta, hogy "Korni", azaz P barátja, Benny keresztapukája. Kérdeztem tőle, hogy emlékszik e, hogy hogy hívják Korni barátnőjét. Gondolkodott, aztán rávágta, hogy "Christa". :) És utána egyből mondta, hogy "Ball", azaz labda... jól emlékszik rá, hogy kapott egy nagy labdát egyszer tőlük, ami mindig ott várja, ha átmegyünk hozzájuk és azzal játszanak. :) így vasárnap délután meg is látogattuk őket, volt labdázás, bohóckodás, egy percre sem ült le Benny, fel volt pörögve, imádja a keresztapukáját nagyon. :))))


Ami még új, de meg tudnám zabálni, mikor csinálja: telefonál. Van egy-két régi, kiselejtezett telefonunk, amivel már játszhat. Teljesen szabályosan használja őket, beüti a számokat, a kinyithatósakat először kinyitja, utána telefonál csak. :))) Mindig valaki rokont hív, Opát, Omát, Dédit, Tantét, Mammmmát, Papit stb... de mindig mondja, hogy kit hív és pl. Dédinél mindig túró rudit rendel szerintem, mert kacag, hangsúlyoz és sokszor mondja a "trudi" szót, ami azt jelenti, hogy a dédi mindig túró rudit ad neki. :)))))


Hétfőn itt volt Szilvi barátnőm, együtt hajóztunk még régen, és itt is aludt. Bennynél egyből bevágódott, szerintem a csomag túró rudi is nagyon döntő volt a szimpátiában. :) este jókat játszottak, reggel meglepődve, de örömmel tapasztalta, hogy Szilvi még itt van. :))) Kedden indult vissza Győrbe, mikor Benny aludt és az alvás után szomorúan kereste a Szilvit és még sírva is fakadt, hogy elment az új barátnője. Olyan kis aranyos volt, ahogy reklamált a maga nyelvén, hogy nincs a Szilvi. :)


Annyi mindent terveztem, hogy írok róla, de ilyenkor nem jut eszembe. :(( Próbálok majd sűrűbben írni ide is, hogy megmaradjanak ezek a dolgok is, mert tényleg minden életkor más és más, mindennek vannak szép és nehéz pillanatai, de olyan jó látni Bennyn, ahogy fejlődik, nyílik az értelme, szívja az információkat , napi tevékenységeket a kis agyába. :)


Kicsinyítettem pár friss képet is a mi nagyfiúnkról:


Korni keresztapu annnnnyira vicces figura



Ahova sokat járunk: Blumengarten




Lehet ennek a kópénak ellenállni???? :)))



És egy ráadás kép:


Roberta barátnőm újabb remekműve :)


1 megjegyzés:

  1. Mikor kiköltöztünk mi is elsétáltunk sűrűn az új ovi előtt, hogy megismerkedjen vele. Hamar be fog illeszkedni Ben, bár biztos lesz egy-két nap sírás, de ez is hamar el fog múlni, ez benne van a pakliban. :) Sok puszit küldünk nektek! :)

    VálaszTörlés