2011. május 16., hétfő

Szemésznél

 Ma szemésznél jártunk Bennyvel, a két éves státuszvizsgálat egyik része ez is, de minden rendben van szerencsére.


Fél 10-re mentünk, tömegközlekedve, hogy Benny megint élvezhesse a buszozást, mert nagyon odáig van valamiért a buszokért. :))) Egészen a rendelőig nem is volt gond, de aztán épp velünk egy időben érkezett egy család is kisbabával, amitől Benny megint "rohamot" kapott, és sírásba kezdett, alig tudtam megnyugtatni, pedig ez a kislány legalább egy évvel fiatalabb volt nála. Utána is alig mozdult el mellőlem, fél szemmel figyelte a kislányt,akit marhára nem érdekelte a "ló" Benny, játszott, gagyogott az anyukájának. Ellenben Benny játszott volna a játékokkal, de nem mert kb. két lépéssel arrébb menni, húzott mindig magával. Szóval még mindig tart nála ez a félelem a gyerekektől időszak. :(((


A vizsgálat nem volt vészes, először egy 3d-s képet kellett néznie és megmutatni, hogy hol a cica, kutya és csillag, amit bevallom, az elején még én sem láttam, de aztán meglettek. :))))) Utána csöpögtettek a szemébe, várni kellett egy jó tíz percet, megint csöpögtettek és utána mentünk be a dokinénihez, aki lámpával megvizsgálta a szemeit és mindent rendben talált.


Megkérdeztem, hogy a vagány szemüvege hordható e, nem károsítja e a szemét, mert sokszor félek, hogy az olcsóbb szemüvegeknek a fele inkább károsabb a szemre, mint hasznos, de mondta a dokinő, hogy igen, nyugodtan tegyük fel, ha látjuk, hogy nem zavarja.


Úgyhogy ezen is túl vagyunk, legközelebb szemészetre majd 3-3,5 éves kora környékén kell mennünk. Hazafele már nagyokat pápázott, kacagott, meglátszott, hogy nem volt ott a kislány, egyből felszabadultabb volt. :)))


Délután mentünk egy nagy tókört és lementünk az ottani kis játszóra is, hintázott egy picit Benny és csúszdázott, de amint gyereket látott, visszább vett a tempóból, de legalább nem hisztizett. Persze az is volt utána, de csak azért, mert nem hagytam, hogy vízzel pacsáljon 10 fokban. Mindegy, utána megnyugodott, mert feldobtam neki, hogy menjünk kacsákat lesni, őket nagyon szereti. :)))


Már egyre több dolgot próbál mondogatni, néha délután megpróbálja elmesélni a délelőtti történeteket, eszébe jut egy-egy dolog, aranyos. Vannak szavak, amiket sokszor nem értek, szegény pedig mondja, mondja, de tényleg nem értem meg. :)))) Mostani kedvenc a "bibagiba", ami a csigabigát jelenti, de már az egyik internet szolgáltató reklámplakátján is kiszúrja a csigát és mondja, hogy "bibagiba" :)))) Ismétel mindent, mint egy kis papagáj, integet az autóknak, most már hozzámondja a "hello"-t is. :))) Ma az egyik buszsofőr visszaintegetett neki és rádudált, tiszta boldog volt tőle. :)))) az élet apró örömei egy apró emberkének.... :)))

2 megjegyzés:

  1. Stella, ha meglátja a csigát, mindig csak annyit mond: "Anya! Fúj!" Mert ugye ha megfújjuk a csigát, behúzza a szemeit :))))

    VálaszTörlés
  2. Lehet, össze kellene hozni a fiainkat, Bogyó is néha mimóza a többi gyerekhez képest, nem tudom, fog-e ez változni majd. De próbálkozunk, minden nap játszizunk, ott már ismerős gyerekek vannak, bár eljátszani keveset játszik velük, inkább engem húz, hogy menjek vele homokozni.
    És olyan aranyosak, amikor valami nagyon tetszik nekik (a busz pl, nálunk a rendőrautó a menő és hát ha még nekünk is villog, akkor van aztán hú, meg ha).... aztán határtalan a boldogságuk... tényleg ezek az Élet apró örömei...

    VálaszTörlés