2011. május 30., hétfő

Ovis előkészületek

 


 Ma reggel 9-re mentünk beiratni Bennyt az oviba, és mintha érezte volna, hogy ma valami nagy dolog fog történni, már negyed 8 után kukorékolt. :)


Mivel időben voltunk, busz helyett gyalog mentünk, kb. húsz perc sétával ott is voltunk (busszal kb. 4 megálló). A nagy udvaron keresztül mentünk, ami tele van árnyas fákkal, nyugis kis parkban van ez a katolikus ovi, régen, még P ovis idejében állítólag apácák is dolgoztak az oviban, de ma már csak "sima" ovónénik vannak.


Picit várni kellett az ovivezetőre, mert lebetegedett a szakácsnőjük, így kicsit káosz volt, az egyik ovónő asszisztens főzött, de megoldották a dolgokat. :) Addig Benny ismerkedett az épülettel, imádta a lépcsőt, amit vagy 15-ször megmásztunk, jött-ment, megnézte a mini mosdókat, mini wc-ket, a rajzokat stb...


Aztán jött is az ovóda vezető nő, bementünk az irodájába, ahol Benny egyből kiszúrta a játékokat, és nagyon ügyesen eljátszott. Mintha érezte volna, hogy ma a marketing arcát kell mutatnia. :)))) Addig P kitöltögetett egy halom papírt, és Frau Sommer (ovivezető) is rendezte Benny adatait egy mappába. Kicsit belegabalyodtam a munkahelyem cégének megadásába, mert annyira meglepődtem a kérdésen, hogy egy totál rossz cégnevet adtam meg, de őszig úgyis változni fog, majd akkor az új munkahelyemnek már jobban odafigyelek az adataira. :))))


Több variáció közül lehetett választani, hogy mennyi időt legyen a gyerkőc majd náluk, abban mindenképp megegyeztünk P-vel, hogy 7-re nem fogjuk vinni, inkább 8 és 9 között, úgyhogy mi a 8-16 óráig tartót választottuk, mert a délután 3 óra még elég sanszos, hogy odaérjek érte , de a 4 óra már reális idő és P szülei is majd biztos sokszor mennek Bennyért. Ki kellett még választani, hogy milyen ellátást kérünk, mi mindent beikszeltünk, tízórai, ebéd, uzsi. :))) Így havonta 90 euro + havi 20 euro vmi extrákra lesz a költségünk, tehát 110 euro havonta. Pár éve még az oviért is fizetni kellett, akkor a családok 300-400 euro közötti összeget kellett havonta fizetniük, ami azért elég húzós, emellett ez a 110 euro már tényleg nem egy óriási összeg.


A papírozás után Frau Sommer kézen fogta Bennyt (aki egyből hagyta!!!!!!!!!!) és felmentünk az emeletre megnézni a leendő csoportját, ovónéniket stb... Először benéztünk egy ovis csoportba, ott már picit nagyobb gyerekek uzsiztak éppen, bár magasságra Benny inkább közéjük illett volna. :))) Frau Sommer mondta az ottani ovónéninek, hogy ő itt Ben, és ősztől hozzánk fog járni, csak a bölcsis csoportba. :) Az ovónéni pedig nem győzött csodálkozni, hogy ilyen nagy gyerek, és még csak két éves. :))))


Utána tovább sétáltunk a másik csoportba, ahova majd Benny fog járni, már éppen készülődtek a gyerekek az udvarra, az ovónénik gondosan kenegették őket naptejjel, Benny csak picit volt megszeppenve, de nem sírt, figyelte a gyerekeket a három lépés távolságról. :) Vicces volt, mert a gyerekek neki majdnem a válláig értek, épp azt beszéltük P-vel, hogy ő lesz a jószívű óriás majd a csoportban. :) Volt egy kollégánk a hajón, Karcsi, egy igazi óriás volt, de akkora szíve volt, mint legalább 15 embernek összesen. :) Imádtuk nagyon, csupa vidám, jólelkű srác volt, mostanában sokszor eszünkbe jut, hogy Benny is biztos ilyen lesz a társai között. Majd ő lesz, aki kinyitja nekik az ajtókat, aki leveszi a felső polcról a játékokat, aki felemeli a nehezebb játékokat stb... :)))) Eddig is tudtuk, hogy magasabb a korabeli gyerekeknél, de azért ma tényleg vicces volt a bölcsis csoport gyerkőcei között a mi kis óriásbébink. :)))


A tájékoztató után elköszöntünk Frau Sommertől, majd június 15én este kell mennem infoestre, ahol a továbbiakat megtudjuk. Gondolom majd most kapja meg Benny a jelét és a többi információt. Kérdeztem, hogy kb. mennyi időt szoktak hagyni a beszoktatásra, azt mondta, hogy ez változó, mindig, amennyit a gyerek kíván, de az ovónőknek jó érzéke van a helyzet orvoslására és mindig látják már kb., hogy mikor mehet el anyuka picit, tehát ne aggódjunk, nem lesz gond!


Úgyhogy jól sikerült a beiratkozás, kiváncsian várom majd a szeptembert, mikor a nagy kaland indul Bennynek. :))


Addig kiélvezzük az utolsó ovimentes nyarat, járunk majd strandolni, csavarogni, és ősszel én is újra a munka frontjára lépek. :)


Holnap pedig két éjszakára átmegyünk Sárvárra, P a héten szabad, így spontán kitaláltuk, hogy irány pihenni és pancsolni. :) Remélem, hogy jól sikerül majd a kis családi miniszabink. :))))

1 megjegyzés:

  1. Sok sikert kívánok! Mi is hasonló cipőben járunk. Nagy várakozással nézünk a szeptemberi óvoda kezdéshez. Még nem tudjuk, hogy felvették-e?

    VálaszTörlés