2012. május 2., szerda

A kis 3 éves első napjai

Zsúfolt napokon túl...

A születésnap óta nem unatkoztunk, pénteken az oviban is szülinapozás volt Bennynek, nagyon kis lelkes volt aznap reggel oviba induláskor, mert azt már érzékelte, hogy a születésnap valami jót jelent, így vasárnap óta nem győzte mondogatni, hogy "Benny szereti a születésnapot". :D :D

Aranyos volt 2-kor , mikor mentem érte, de nem nagyon mesélt a napjáról, viszont azt elmesélte, hogy a többiek énekelték neki a "happy birthday-t". :)

Szombaton pedig Magyarországra indultunk reggel, harmadszor is megünnepelni az idei születésnapot. :) Nagyon várta már Benny, hogy találkozzon a Mamival, Papival, Tantéval, dédivel. Kb. Győrtől már utánuk nyafogott, de még szerencse, hogy vettük a hordozható dvd lejátszót, így kisvakond, Sam a tűzoltó és társaik egy kicsit megkönnyítik a dolgomat vezetés közben, különben megduplázódna egy-egy hazautunk kettesben. :)

Fél 12-re már ott voltunk, volt nagy öröm. Már behajtva a főutcára felismerte Benny a környéket, tudja, hogy hol a "retro játszótér" és merre laknak a mamiék. :)

Azt sem tudta, hogy melyik játékához nyúljon, fel volt pörögve nagyon, így az első ebéd megint elmaradt, de aztán a többi napokon már higgadtabb volt és oda-odaült ebédelni. :) Főleg, mikor a Mami rántott husit csinált a kisunokája kedvéért, abból hármat is bevágott. :))))))

Minden este segített locsolni a papinak a kertben, néha olyan koszos volt, mint egy kismalac, de napról napra jobban élvezte a kerti "munkát". :))))

Szombaton előkerült a szülinapi ajándéka, egy kisbringa, négykerekű, még azért óvatosan próbálkozik, de tetszik neki, próbálgatta ügyesen. :)

Szereti a macskákat figyelgetni (5 van otthon!!!), mindegyiknek köszön mindig nagyokat, dumál nekik. :))) nagyon édes. :)

Hétfőn volt tortája is, dédi hozta, nagyon élvezte azon  a napon is , hogy körülötte forog a világ. :))) majd feltöltöm a fotókat, mert lettek jók megint. :))))

Az elején kicsit többet beszélt németül, de napról napra jöttek elő a magyar szavak is nála, most már a "warum?" korszak magyarul is elég jól működik a "mért?" kérdéseivel. :))))))))

Persze hisztik sem maradhattak el, de aránylag kezelhető volt, legalábbis én már általában tudom, hogy hogyan is reagáljak egy-egy kirohanásra. :) Utána annyira édes, mikor egy-egy nagyobb "harc" után megkérdezi ártatlan arccal, hogy "anya még szomorú?" olyankor mindig azt válaszolom, hogy már nem, de ha hisztizik és nem értem, hogy mi a baja, akkor szomorú vagyok. Ilyenkor persze mindig megígéri, hogy nem hisztizik többet. :)))))))

Volt még egy aranyos aranyköpése, ezen nevettünk aznap. Minden reggel, mikor felkelt, a reggeli tejcit a Tante szobájában itta meg köztünk a nagy matracon. Miután megitta, kaptunk jó reggelt puszit és indult a nap. Egyik reggel így kommentálta a pusziadást: "viszek egy puszit a tante szájára." :))))))))))))))

A gyerekektől még mindig fóbiája van, Pannától, a kis barátnőjétől megint sikítófrászt kapott, de közben pedig figyelgette, hogy mit is csinál a Panna... szóval nem egyszerű vele, de tényleg reménykedünk, hogy ez csak az időszakos dolog nála...

Jó kis napok voltak, hétvégén folyt. köv , mert jönnek anyáék vigyázni rá, míg én délutános leszek, és két hét múlva megint megyünk egy hétre. Remélem, az idő megint ilyen szuper lesz, mert az elmúlt napokban arra egy szavunk sem lehetett, szuper volt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése