2010. október 22., péntek

Ma 18 hónapja...

...lett teljes a kis családunk. :)


18 hónapja, azaz másfél éve született Benny. Hihetetlen, hogy milyen gyorsan eltelt ez a 18 hónap, és az is hihetetlen, hogy milyen nagyfiú már a mi Bohne babánk. :)))


Ma reggel nosztalgiáztunk P-vel, hogy milyen volt, mikor megszületett, hogy mennyit bénáztunk az elején, azt sem tudtuk, hogy fogjuk meg stb... most pedig már igazán dögönyözhető, sokat viccelődünk, játszunk, bohóckodunk. Én bevallom, ezt az időszakot jobban élvezem, mint az első heteket, hónapokat, mert most már rengeteg visszajelzés jön Bennytől és aránylag mindig meg tudja magát értetni, még ha beszélni nem is tud. A hangsúlyokból, a mutogatásaiból általában már meg tudjuk érteni, mit szeretne, és ez nekünk is könnyítés a mindennapokban.


Beszélni még nem beszél, csak az ő kis babanyelvén, de azt egész nap nyomja. :))) most elkezdett "mamázni", minden "mama" vagy "mámááááááá" vagy "mammmmmaaaaaa" stb. :) Érteni tökéletesen ért németül és magyarul is, próbálkozunk mindig különböző dolgokkal, hogy megcsinálja e, de eddig még sosem jött zavarba, megért minket. :) Érdekes lehet, hogy mi járhat a fejében a két nyelv miatt. :)))


Eddig 13 foga van, de nagyon készülődik kifelé a következő szemfog, a jobb felső. A tegnapi nyűgös napját erre a fogára fogom, ennyire nehéz és hosszú napunk már régen volt. Semmi nem volt jó neki, enni sem akart mindig, mindenért hisztizett, sírt, szenvedtünk mindketten. Délután átjött Stella barátnője, akkor kicsi összekapta magát és egy hangja nem volt, barátkoztak, játszottak, ettek, viccelődtek, de miután becsuktuk mögöttük az ajtót este, a műsor folytatódott... Szerencsére P hazaért fürdetésre, így az apjánál már újra összekapta magát, érdekes módon általában én nyerem meg a nyűgösségeit. Néha már arra gondolok, hogy ezzel akar engem "büntetni" valamiért , mert annyira fura, hogy csak nálam csinálja ezt. :((((


De ma "kitoltam" vele, már reggel csodaszépen sütött a nap, így egy spontán ötletem támadt, beöltöztünk reggel mi is és bekísértük P-t a központba, ő ment dolgozni, mi buszoztunk, metróztunk,  megnéztük a pacikat a Stephansdom-nál, átsétáltunk a híres bevásárló utcán, a Kärtner Strasse-n, az Operánál a Starbucksban vettem magamnak egy tejeskávét (igazi gilmore lány feelingem lett :)))) ), átsétáltunk a Burggarten-en, onnan benéztünk a Hofburg udvarába, ahol katonai masinák voltak kiállítva, megfigyeltük az óriás helikoptereket, lánctalpasokat, aztán továbbsétáltunk a spanyol lovasiskolánál, előtte megint megnéztük a pacikat, majd a híres Graben-en tovább haladva visszaértünk a Stephansdom-hoz és ott lementünk vissza a metrohoz és hazajöttünk. :))) Benny nem győzött figyelni mindenhol, rengeteg látnivaló volt, nem volt ideje nyűgösködni. :) Itthon jól beebédelt és most alszik, mint a bunda. :)))


Eseménydúsan ünnepeltük a másfél éves napját és a délután még most jön. Ha továbbra is ilyen szépen süt a nap, talán megnézzük a Duna partot ma, ott is már régen voltunk.


Vasárnap pedig repülünk haza a nagyiékhoz és Tantéhoz és dédihez, már nagyon várjuk mindannyian!


De addig is minden szépet és jót kívánunk Neked Ben bébi!!!! :))))


4 megjegyzés:

  1. Boldog másfél évet!!!!

    VálaszTörlés
  2. Minden szépet és jót meg huncutkodást, meg szeretetet:))....már csak kettőőőt alszunk :)))

    VálaszTörlés
  3. Boldog 18 hónapot kívánunk! :))) Csak így tovább! :)))))

    VálaszTörlés
  4. Sok boldog 18. hónapot Ben bébi :)

    Bambi: ha megadod a mail címed, akkor küldök meghívót az új blogomhoz :) Puszi nektek!

    VálaszTörlés