2010. június 10., csütörtök

Első igazi strandolás

 Tavaly nyáron Szigligeten nyaraltunk augusztusban, de akkor még aránylag könnyű dolgunk volt Bennyvel, mert szinte csak evett és aludt. Mindig valaki vigyázott rá a strandsátorban, felváltva pancsoltunk és anya, majd a tesómék és apa is lejöttek egy-egy napra, úgyhogy mindig volt bébiszitter. Mi jót nyaraltunk, de Benny nem sokat észlelt abból, hogy ő a Balaton mellett volt tíz napot. :))) Majd idén is készülünk augusztusban két hétre, de most már biztos másképp telnek majd a napjaink, főleg a bébipancsoló környékén fogunk táborozni szerintem. :)))


Jártunk babaúszásra anno, akkor Benny ismerkedett a vizzel és szeretett pancsolni benne, de tél óta nem voltunk semmilyen fürdőben, így féltem, hogy majd hogy reagál újra a vízre.


Tegnap már nagyon meleg volt, 33 fok környéke, igazi kánikula, így délelőtt a bevásárlás előtt lementünk a szomszédos tóhoz sétálni. Eredetileg a játszótérre készültünk, de mikor megláttuk, hogy több baba is a viz szélén van, így Bennynek is meg akartuk mutatni, hogy milyen jó is a hűsítő víz. :))) P szabadnapos volt, így jött ő is, a fiúk ketten sétálgattak a vízben. Először Benny idegenkedett a hidegtől, de kb. öt perc után nagyon belejött a pancsolásba, egyre beljebb merészkedett. A kezdeti rövidgatya-trikó-pelus szép lassan átalakult egy szál pelussá, majd egy tökéletes seggreesés után már az is lekerült, így kicsi fiúnk meztelen élvezte a hűsítő vizet. :)))) nagyon tetszett neki, minden gyereket figyelt, ment oda hozzájuk, néha kölcsön vette egyik-másik autóját pár percre, aranyos volt nagyon. A végén óriási hisztit levágott, mikor indultunk volna haza. Így el is döntöttük, hogy a délutánt kihasználjuk és irány a Gänsehäufel strand, az Alte Donau mellett.


Benny aludt két órát és utána rögtön indultunk is. Kocsival kb. negyed óra tőlünk, rengetegen voltak. Ez a strand egy szigetre épült,a Duna egyik mellékága mellé, és nem csak a Duna vízében lehet fürdeni, hanem több medence is van, hullámmedence, úszómedence, gyerekmedence, kisgyerek medence, bébipancsoló. Mi a kisgyerekes medencét választottuk, a víz kb. max. nekünk térd fölöttig ért, középen egy torony volt, amiről csúszda jött lefelé, és mindenhonnan vízesések zubogtak az emberre. Benny az elején itt is meg volt illetődve, de aztán belevetette magát a vízbe és vígan pancsolt, élvezte a zubogást, jött-ment, mindent megvizsgált alaposan, nagyon édes volt. Talán egyszer elmerült a víz alá, mert megbotlott és kicsúszott a kezemből, de nem fakadt sírva, csak meglepődött. :)) Utána még megnéztük úszógumival a gyerekmedencét, az is tetszett neki a végén. :))) Már libabőrös volt, de nem akart kijönni a vízből, igazi vizikacsa lett. :)))) A végén még játszótereztünk is ott, egy jópofa kalózhajó van csúszdával,kavicsokkal, ez is kedvenc lett. :)))


Úgyhogy az első idei strandolás nagyon jól sikerült, Benny élvezte és erre felbuzdulva holnap délelőtt is megyünk, mert P megint szabadnapos lesz. Most megnézzük a délelőtti strandolást, rögtön ébredés után összepakolunk és átmegyünk, terveink szerint kb. fél 12ig maradnánk, akkor gyors haza, ebéd Bennynek és aludhat szépen a megszokott ágyában.


A cél az lesz, hogy majd szépen lassan szoktatjuk a strandoláshoz és egyszer-kétszer megpróbáljuk a strandon is altatni. Anya szerint, ha fáradt, akkor el fog aludni, én ebben még elég szkeptikus vagyok, mert ha élmény van, rendesen fel tudja magát pörgetni. De majd meglátjuk. Augusztusban jó lenne néha egész nap lent lenni a strandon, jó lenne, ha Benny tudna aludni a strandsátorban majd. Addig még szoktatjuk a strandoláshoz a mi kis vizikacsánkat. :))))





4 megjegyzés:

  1. Háááááát csuda helyes igy pucéran! Adj egy puszit a nevemben a kis fokhagymagerezd popsijára!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó kis képek! :)) csak nem te is a scrapbookinggal ismerkedsz??? :)))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aranyos Benny, ahogy élvezi a vizet :-). Délután mi is kipróbáljuk a gyerekmedencét. Egyelőre csak itthoni strandolás lesz.
    Puszilunk titeket!

    VálaszTörlés
  4. Nóri, imikimi-vel csinálom ezeket a képeket, az egyszerűbb és gyorsabb. :)))) a scrap-hez nem lenne türelmem és kitartásom. :)))

    VálaszTörlés