2010. június 6., vasárnap

Ha végre itt a nyár...

 ...és meleg az idő... :)))) de tovább nálunk úgy folytatódott hétvégén, hogy az ember grillezni jár.. :)))) Tegnap Benny keresztapukájáéknál voltunk grillezni, ma pedig P gyerekkori barátjánál. Benny mindkét nap egy angyal volt, bár ma a délutáni alvás után kicsit nyűgösen indultunk el, de szerencsére ott feltalálta magát. :)))


Tegnap csak mi voltunk négy felnőtt és ő, egyedüli gyerek, de ez nem okozott gondot neki, mert kapott egy micimackós labdát, azzal labdázott, gyűjtögette a kavicsokat, cipelte a locsolókannát, jött-ment, táncolt, falatozott, édes volt nagyon. Nem idegenkedett most a keresztapuka barátnőjétől sem, pedig régebben többször sírva fakadt, ha őt meglátta. :))) de most barátok voltak, talán azért (is), mert a Christától is kapott mindig finom falatokat? :)))


Ma, ahova mentünk, ott van a családban egy lassan kétéves fiúcska, Max és még egy szomszéd család is átjött, nekik is egy lassan kétéves kisfiúk van, Matthias. Benny először szemlélte a fiúkat, aztán mindhárom fiú külön-külön kezdett játszani. A mi fiacskánk általában bárhol feltalálja magát, ahol van autó vagy bármi, aminek kereke van, ez most is pontosan így volt. :))) Volt egy kutya is, Franky, tőle sem félt Benny, pedig néha elég idegesítően ugatott a kutyus. Benny jött-ment, néha bekapott egy kis almás sütit, vagy görögdinnyét, aztán felfedezte a homokozót és máris szórta a homokot össze-vissza. :))) A homokozó mellett egy bébimedence is volt, ilyen felfújhatós, csúszdás, hiperszuper, azzal is megismerkedett, a vége az lett, hogy a fiúk egy szál semmiben pancsoltak a vízben. De az megint nem tetszett Bennynek, ha a másik kettő fiú is ott volt kerülötte, így kimászott a medencéből és vizesen belehuppant a homokba, "bepanírozta magát", mert tényleg úgy nézett ki utána, mint egy rántott hús sütés előtt. :)))))


Míg a másik kettő fiúcska többször is nyafka volt és nehezen kezelhető, addig ő hozta a marketingarcát és nagyon kis ügyes, problémamentes volt, büszkék voltunk rá nagyon. :)))


Viszont annyi érdekesség van mostanában, hogy napközben alig akar inni, pedig kínálom, kínálom. Ha néha elkapom és odafektetem az ölembe, akkor fekve többet kortyol, mint általában, de akkor sem viszi túlzásba. Viszont pár napja este megissza az egész napi adagját néha, ma például kb. negyed óra alatt este, fürdés előtt megivott jó 3,5 dl teát. Így meg lett a napi kb. 6 dl folyadékbevitele + reggel és este a 200 ml tápi. Ez így már jó lenne, ha tartaná a nyáron.


Ja és ma még annyi érdekesség volt, hogy P apukája ma először vitte el Bennyt sétálni. Reggel fél 9-re jött érte, addigra felöltöztettük, összekészítettük a pelustáskát és a babakocsit és elindultak kettesben a Prater melletti zöldövezetbe sétálni. :))) Opi is már tuti tegnap óta izgult és alig várta, hogy jöhessen az unokájáért, de mi (illetve én jobban) izgultunk, hogy minden oké lesz e velük kettesben. :)))) A hirtelen alakult szabadiőnkkel alig tudtunk mit kezdeni, szokatlan volt nagyon, hogy csend van itthon, nem jön-megy Benny. :))) de aztán felöltöztünk, én végre szoknyába bújtam és lementünk egyet sétálni, fagyizni ide a közelbe, ilyet kb. két éve csináltunk utoljára, jól esett nagyon. :)))


Egy szónak is száz a vége: nagyon jó hétvége volt, az ember kedve totál másabb, ha végre süt a nap és ez Bennyn is látszott. :)))





1 megjegyzés:

  1. Kis panírozott Benny, sokat változott már, igazi kisfiús lett... ;-)

    VálaszTörlés