2009. november 22., vasárnap

7hónap...

 Ma 7 hónapja lett a családunk teljes Ben bébi érkezésével. :)) Hihetetlen, hogy mennyire gyorsan mennek a napok, most született és pillanatokon belül egy a világra egyre kíváncsibb kisemberré cseperedett. :)) 

Ma reggel megint elgondolkodtam, hogy szinte fel sem tűnt és már játszik egyedül, pörög, forog, kúszik, tolat, és felült! Emlékszem, hogy vártuk az első mosolyát, most pedig már természetes, hogy jókedvűen kacarászik, mosolyog. Emlékszem, mennyire vártuk, hogy forduljon hasról hátra, aztán jóóó sokáig vártunk, hogy forduljon hátról hasra. :)) Lestem, mikor rakja egyik kezéből a másikba a játékait és figyeltem, mikor próbál négykézlábra állni és felülni... most pedig mindezek már természetesek, mintha mindig is ezeket a mozdulatokat csinálta volna. :))) most a legújabb, hogy feltornázza a popóját, közben pedig a kezén támaszkodik. :))) azt hiszem, nemsokára fel fogja magát húzni az ágynál vagy valahol, ami magasabban van és meg tud kapaszkodni benne. :))) nem unatkozik. :))

Már csak kétszer alszik egy nap, de néha még kétszer sem. :))) estére el szokott fáradni rendesen, akkor általában kidől vacsi végére. Eddig egész jól átaludta az éjszakákat, de pont tegnap "alakított" nagyot, mert fél 11-től éjfélig "játszottunk", ő mindig felült, én pedig visszatettem aludni....néha kivettem, simiztem a hátát kicsit, adtam neki vizet, bekentem az ínyét dentinox-szal, de nehezen aludt vissza. Azt veszem észre, hogy álmában is felül már. :))) utána pedig naná, hogy felébred, és nem érti, hogy miért ül. :))))))

És foga még persze nincs.... szenved nagyon, de még semmi. Már mondtam P-nek, hogy a végén nem lennék meglepve, ha a felső fogak megelőznék az alsókat.

Alapjában véve egy nagyon vidám kis lurkóval lett teljes a családunk, sokat mosolyog és minket is sokszor megnevettet. :))) rengeteg szeretetet kapunk tőle, már egy mosolyával is jobb kedvre tud deríteni, vagy a legdurvább migrént is "enyhíteni" tudja, ha a nyálas kis arcával odabújik hozzám. :))) Persze neki is vannak nehezebb napjai, sírósabb, nyafisabb időszakai, de szerencsére nem tartanak sokáig és általában mindig jelentenek valamit az ilyen pillanatok, vagy fáradt, vagy a foga, vagy éhes, vagy unja magát. :))) már kezdjük ismerni minden szeszélyét, így egy kicsit már könnyebb a babázás. :)

és lássuk, miből lesz a cserebogár:

Éljen a kis 7 hónapos Ben babám!!!

7 megjegyzés:

  1. gratulálunk sok puszi :)

    VálaszTörlés
  2. A hazáról és az államról :

    " Nevelhetünk-e valakit hazaszeretetre ? Mintha azt mondanám : "Korbáccsal és szöges ostorral kényszerítlek, hogy szeresd önmagadat. " A haza nemcsak föld és hegy, halott hősök, anyanyelv, őseink csontjai a temetőkben, kenyér és táj, nem. A haza te vagy, szőröstől-bőröstül, testi és lelki mivoltodban; ő szült, ő temet el, őt éled és fejezed ki, mind a nyomorult, nagyszerű, lángoló és unalmas pillanatokban, melyek összessége életed alkotja. S életed a haza életének egy pillanata is.
    Hazaszeretetre nem tudlak megtanítani : őrült az, aki önmagát tagadja. Hazád a történelmi méretekben megnagyított időtlenített személyiség. A haza a végzet, személyesen is. Nem fontos " szereted "-e, vagy sem. Egyek vagytok. De úgy látom és tapasztalom, hogy te - szóval, ünnepélyesen, írásban és a dobogókon - inkább államszeretetről teszel bizonyságot és hitvallást. A hazától ugyanis nem lehet várni semmit. A haza nem ad érdemrendet, sem állást, sem zsíros kenyeret. A haza csak van. De az állam ad finom stallumot, csecse fityegőket szalonkabátodra, príma koncot, ha ügyesen szolgálod, ha füstölővel jársz körülötte, ha - férfiasan, kidüllesztett mellel - megvallod a világ előtt, hogy te szereted az államot, akkor is, ha kerékbe törnek. Általában nem törik ezért kerékbe az embert. Éppen ezért, minden államszeretet gyanús. Aki az államot szereti, egy érdeket szeret. Aki a hazát szereti, egy végzetet szeret. Gondolj erre, mikor hörögsz a dobogókon és melled vered. "

    VálaszTörlés
  3. Kedves C!

    köszönöm szépen ezt az igazán "ideillő" kommentet... :) megkérdezhetem, hogy milyen apropóból kaptam?? ;)

    VálaszTörlés
  4. Jaj de hamar eltelt ez a hét hónap! Gratulálunk!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon nagyon sok boldogságot, vídámságot kívánok Nektek!
    Ne érjen soha bántódás és baj Benneteket!

    VálaszTörlés
  6. Milyen cuki Ben baba!
    mintha a saját gondolataim olvastam volna vissza ebben a bejegyzésedben. A legszebb dolog anyának lenni, igaz?!

    VálaszTörlés
  7. köszönjük szépen a kedves szavakat! :)

    VálaszTörlés