2009. december 13., vasárnap

Ötletek??

 Hátha valakinek van ötlete, hogy mi lehet ez:

Bennynek még egy foga sincs. Pedig elvileg a dokinő szerint már kb. három hónapos korától "mozgolódtak".... sebaj, várjuk, várjuk. 6 hete a dokinő azt mondta, hogy az alsók már nagyon meg vannak duzzadva, azon a héten még kibújnak. A fogaknak se hírük, se hamvuk.... sokszor a hisztiket a fogakra fogjuk, kenegetem az ínyét és néha kap nurofent is, amitől úgy tűnik, hogy kicsit megnyugszik.

A borostyánlánc.....na igen...no comment. Azért arra kiváncsi lennék, hogy ha nem lenne a nyakában, akkor mennyire szenvedne szegénykém... :(((

Lassan két hete lesz, hogy felállt és elkezdett mászni Benny, most már nagyon profi, bárminél felhúzza magát, legyen az kiságy, járóka, kanapé, szék stb..... persze mi pedig győzzük figyelni, mert jókat tud esni.:)

Enni még szilárdakat nem eszik, eltoltam még egy hónappal a babakeksz, banán stb... dolgokat, mert állandóan meg akart fulladni, öklendezett és néha még a félrenyelt falat miatt hányt is... úgyhogy maradtak a pépes dolgot, azokat szépen eszi szerencsére. Már csak reggel és este kap tápszert, a többi gyümölcs, joghurtos gyümölcs, zöldséges főzi, husos-zöldséges főzi, tejpép. 

Amit pedig nem tudunk megfejteni, az alvás alatti, utáni sírása... mostanában keservesen sírva tud fakadni, vagy így ébred, vagy álmában sírdogál.

Tegnap a húzós napra fogtuk, + arra, hogy nem volt álmos este 8-kor, azért volt cirkusz. Viszont ma délelőtt aludt megszokottan másfél órát, ebéd után viszont kb. 40 perc után keservesen sírva ébredt. Nem tudtuk visszaaltatni, de gondoltam, majd délután alszik kicsit. Lementünk sétálni, ott nem aludt. Hazajöttünk, nem aludt.... egész jól elvolt, szépen evett, bár a cékla nem kellett neki megint. :))) 7 körül megfürdettük, megetettem, kaja végére ki is dőlt, hiszen már fáradt volt. Így fél 8-tól aludt.

DE az előbb megint keserves sírást hallottunk a szobájából, bementem, már állt az ágy végében és sírt nagyon. Próbáltam visszafektetni, simizni, de állandóan ülni akart..kivettem, ringattam, de úgy ki voltak pattanva a szemei, mintha átaludta volna már az éjszakát.... akkor bement P, mert olvastam egy könyvben, hogy sokszor az anyukájuk kell csak a babáknak és ha látják, hogy apa megy be, az már nem is olyan izgi és többet nem fognak felébredni és sírni....de ő is alig tudta megnyugtatni. Adtunk neki nurofent éjszakára, letettük, és P kb. negyed órát paskolta a popóját, mire végre elaludt. Többször fel akart ülni, de P nem hagyta.... most alszik, de ki tudja meddig???? :(((

Mi lehet ez vajon??? a foga??? vagy vmi a kajálással? vagy a fejlődési ugrás???? vagy beteg????

Van valakinek tippje???? nagyon megköszönném a tippeket, tapasztalatokat, tanácsokat....

4 megjegyzés:

  1. Kedves Bambi! és P
    Nem akarok okoskodni csak mondom, amit tudok. A picit én nem altatnám külön szobában. Ott a helye veletek! A foga majd jön , ha akar. Nem kellene addig csak pépes ételt adni és sok folyadékot. Lehet, hogy éjszaka is szomjas. Egy kis víztől vagy teától megnyugszik, de főleg attól, ha ott vagytok mellette és nem fektetitek erőszakkal vissza, hanem simogatással, ringatással.

    VálaszTörlés
  2. Szia Bambi:)

    Ezeket az éjszakai felriadásokat olvasva teljesen Ádámra ismertem. Felébred, azaz mi azt hisszük és csak menne és menne és akáérmit mondok neki semmire nem reagál. Kb. 5 percig tea sem kell, anya sem kell. Aztán Kb negyed óra múlva elalszik békésen minden nélkül. A doktornő szerint ez kisfúknál gyakori, főleg akkor ha napközben nem alszanak annyit amennyi szükséges lenne a korosztályuknak. Ha beirod a googleba "éjszakai felriadás" akkor sokat olvashatsz róla. Remélem tudtram segiteni.
    Ben baba nagyon ügyes, már tud állni:)
    A fogakról.... Ádámnak 10 és fél hónaposan bújt elő az első fogacskája. És gyönyörűek. Nincs elkésve Kicsi Bohne sem.
    Puszilunk Benneteket:)

    VálaszTörlés
  3. Szia Csajszi:)

    Zsombi 2 hétig így kelt,és lám kibújt egyszerre 2 foga egyik nap:)Annyira sajnáltam,hogy így kel,nehezen lehetett megnyugtatni,de a fogzás csak ilyen:)Borostyánlánc?:):)Hagyjuk:)Lehet Nagymaminak igaza van,egyenlöre lehet veletek kellene aludni éjjel,persze nem köztettek,hanem egy szobában,lássa,hallja,érzékelje jelenléteteket!Zsombus napközben szobájában alszik,de éjjel még mindig velem,és ha éppen nem fogzik,teli mosollyal kel:):)Sajnos a tápoktól meg a külünféle pépektől szomjasabbak,próbáld itatni ilyenkor:)
    Kitartás,JÓ ANYA VAGY!!!!SZUPER MAMI:):)

    VálaszTörlés
  4. Na, újrakezdem, mert nem küldte el az előzőt. Szóval ez nem ötlet, csak azt hallottam, hogy ha minél később bújik ki a fogacska, annál később romlik el. Volt egy idő, amikor én is a fogakra tippeltem, de nem jött be, azóta is nyáladzunk, tömi az öklét, de még védeni akarja a cicimet és iunkább fogatlan. Mondjuk nekünk van még időnk, úgyhogy nem idegeskedem...
    Benny irtó édes, hatalmas már, pedig csak most született....

    VálaszTörlés