2010. február 18., csütörtök

3,5 dl tea!!

Ez a tény egy külön bejegyzést érdemel, ugyanis Benny ma megivott 3,5 dl teát!!!!!Ez nagy szó, mivel ő eddig alig kortyolgatott, pedig sokszor kináltam neki. Próbáltam már különböző gyümölcsleveket, vizezve, simán, aztán volt már sima viz, tea, de semmi nem jött be neki eddig. Utána a cumisüvegeket cserélgette, hátha azzal van a baj, volt már kettes avent, tupperware, nuk csőrös, nuby csőrös, pohár, fecskendő :) , szóval minden.... de Ben baba nem akart inni.


A változás tegnap kezdődött, mikor lementünk estefelé még a boltba hármasban és hirtelen ötlettől vezérelve levittem egy frissen készített meleg teát a babakocsiban.  A bolt előtt megkináltam Bennyt, mert azt már észrevettem, hogy lent a hidegben kicsit jobban iszik, főleg ha meleg teát adok neki, úgyhogy trükköztem néha igy az itassál, hogy lent ivott valamennyit. De eddig max. 20 ml-nél többet sosem ivott. NA, tegnap nem akarta abbahagyni, csak lestünk P-vel. :))) nagyon édes volt, ahogy kortyolt, kortyolt, kortyolt. :))) egyből megivott fél perc alatt kb. 50 ml-t!!!


Ma már reggel megint kevertem neki teát, és kóstoltattam, ahogy szoktam, és most a megszokott egy-egy korty helyett mindig nagyobb és nagyobb kortyok voltak, sőt néha még szinte tátotta a száját, mint egy kismadárka, hogy még!még!még! :) A nap végére kb. háromszor kutyultam neki teát, tehát kismadárkám megivott jó 3,5 dl teát!!!! :)))) volt is pisi a pelenkában rendesen, de a lényeg, hogy ivott!!!! És tényleg egyik napról a másikra....


A másik változás a darabos kaja evése.... bevallom, eddig én voltam túl óvatos ebben a témában, mert már többször próbáltunk banánt, babakekszet, kiflit adni neki, de mintha nem tudta volna, hogy mit is kell velük csinálni, mert a vége mindig öklendezés lett. Úgyhogy ezeket a kajákat egyenlőre szüneteltettem, vagy apróbbra daraboltam neki.


DE ma itt volt Gabi barátnőm Stellával, aki már 18 hónapos nagylány és az uzsonnája ma egy dobozka szőlő volt. Jóízűen falatozgatta a szőlőket, Benny pedig egyre kiváncsibb lett a dologra, hogy mit is eszik az a nagylány. Egy egész szőlőszemet nem mertem neki adni, de elfelezve aranyosan ízlelgette és egyáltalán nem fulladozott. Na, erre felbuzdulva este a kezébe nyomtam egy babakekszet, hogy megnézzem a reakciót.... nagyon ügyesen ette, a nagyobb darabokat is elszopogatta, a végén kettő kekszet bevágott a kis haspókom. :)))


A délutáni babatali amúgy jól sikerült, annak ellenére hogy Benny fáradt volt, mert 45 perc alvás után megint egy "kedves" szomszéd fúrására-kalapálására riadt szegénykém. De kiváncsian méregette Stellát, a nyomában volt mindig, néha el-elszédült, mikor a konyhából a fürdőbe, a fürdőből a konyhába, a konyhából a szobába, a szobából a fürdőbe és így tovább kellett tipegnie, mert Stella is mindent meg akart nézni. :)))) de aranyosak voltak, a végén megint levágtak egy szinkronsírást, annyira édesek voltak, ahogy egymást nézve sírtak, hogy mi nem tudtuk visszatartani a nevetésünket, mi gonosz anyukák. :)))))


Szóval mozgalmas napunk volt és eredményes is. Remélem, hogy Ben baba megtartja ezt az új szokását és ezentúl is ilyen ügyesen fog inni és enni!!!! :)

3 megjegyzés:

  1. Tetszik nekem is, mikor a kisfiunk szolidáris a másik síró babával és rázendít ő is...
    A teázáshoz gratulálok! Mi kanalazzuk rendületlenül, a poharazás nem megy, a cumisüveg meg nem kell neki (és már nem is próbálkozunk).

    VálaszTörlés
  2. Jól csináltad a szőlő etetést. Meg kell felzni, összenyomni vagy kinyomni a héjából. A folyadék fogyasztáshoz is hozzá kell szoktatni. Úgy ahogy csináltad. Ügyes Anyuka vagy.

    VálaszTörlés
  3. Nagymami, köszönöm a dícséretet, igyekszem ügyes anyuka lenni. :)

    VálaszTörlés