2010. április 30., péntek

Kis összefoglaló...

 


 Már napok óta gondoltam, hogy így egy év után összeszedem a fontosabb dolgokat Bennyről és leírom, hogy később érdekes legyen visszaolvasni és megnézni, mennyit változott. :)))


Először kezdem azzal, amiket szeret:


Szereti a zenét, amint zenét hall, máris rázza a kis popóját, főleg rock and rollnál, ami apukájának nagyon tetszik, mivel ő is teljesen ebben az irányzatban mozog.


Szeret enni, bármi legyen is az, máris tátja a száját. Ma például a borosüveg dugóját akarta mindenáron megenni és nem értette, hogy miért nem lehet. :))))


Szeret mosolyogni, általában barátságosan közeledik a legtöbb felnőtthöz, egyből vigyorog nekik. A gyerekekkel még hadilábon áll, de nem reménytelen eset, mivel már nem sír, ha odamegy egy másik gyerek hozzá. :))


Imád kerekeket vizsgálni, legyen az játékautó, játékbabakocsi, nagy babakocsi, roller, bringa, autó, bármi, csak kereke legyen, ő máris vizsgálja, legszívesebben felborítja őket és úgy babrálja tovább. :))) ma épp P nagybátyjáéknak a kerti grilljére cuppant rá, mert ott is talált kettő kereket. :)))))


Szereti a fisher price játékokat, mert zenélnek, egyből rázza a buksiját és táncol rájuk. :) Most kapott egy tanulószéket, úgyhogy ez az új kedvenc.


Szeret bevásárolni járni a billába, mert a felvágottas pultnál egy magyar eladónő dolgozik, aki már a barátnője és a kasszánál is van egy szőke barátnője, akinek már messziről kurjantgat, hogy vegye már észre. Mikor a kasszás csajszi észreveszi, akkor sikítoznak egymásnak, ami persze Bennynek nagyon tetszik. :)))


 Imád a kanapén játszani a nappaliban, mivel 6 díszpárna van rajta, ő dobálja őket, átesik rajtuk, elbújik mögéjük, hancúrozik, amint felmászik az ágyra. :))) és érdekes módon nem unja meg, mert minden nap van "kanapéjáték". :))))


Szeret pakolni, ki-be, be-ki, le-fel, fel-le. :))) Ha a konyhában vagyok, akkor az ottani szekrényekből pakolászik ki-be, ha a nappaliban, akkor a tévé alatti szekrényből. Mindig megtalálja, melyikben tegyen rendet vagy épp rendetlenséget. :))


Szereti a kölesgolyót, édességet még nem igen evett, lesz bőven rá ideje, hogy elég édességet egyen. Most ha nassol, akkor kölesgolyócskákat eszeget, néha 4-5 darabot is betöm egyszerre, olyan, mint egy kishörcsög, de szépen elszopogatja őket. :)))


Mostanában pedig szeret hintázni, így ha idő előtt szeretnénk kivenni a hintából, várható, hogy egyből hisztizni kezd, mert ő szereti meghatározni, hogy mikor van vége a hinta-palintának. :))) ha megunja, akkor egyből emeli a kezeit, hogy vegyük ki. :)))


Hirtelen ennyi jutott eszembe a "szereti dolgokról", de van ám még sok, csak már este van. :))))


A "nem szereti dolgok" azért kevesebbek, még egyenlőre nem alakult ki sok szerencsére.


Nem szereti, ha piszkálom az orrát, ha vágom (illetve vágNÁM) a körmeit.


Nem szereti, ha nem az van, amit ő szeretne (de ezzel gondolom, nincs egyedül :D )


Nem szereti, ha a szemébe süt a nap


Nem szereti, ha a babakocsiban le van kötözve


Nem szereti, ha öltöztetem, általában tőle reng a ház, míg el nem indulunk sétálni, mert akkor persze boldog és vidám. :)))


Nem szereti a sapkát, kalapot, még a kötőseket sem tűri meg magán, amivel most elég nagy dilemmába hozott, mert igy nehezen védem ki a napszúrást...


Nem szeret inni még mindig, örülök ha napi két dl tea elfogy. Mert a vizet nem issza, a vizezett gyümileveket sem, a nem vizezetteket sem, egyedül a hipp instant teát kortyolgatja el, de nem viszi túlzásba sajnos... talán majd most, ha jön a jó idő...


Na, hirtelen ennyi jutott eszembe a "nem szeretem dolgokról". :)))


De mindezek ellenére egy csudavidám kispali ám, most már annyira nagyfiú, imádom nézni, ahogy mojol (vagy molyol???), nagyon cuki. :))))


1 megjegyzés:

  1. Hát, mint olvashat a fennti a felsorolásból, hogy Ben tipikus 1 éves kisfiú.:)))))))))))))

    VálaszTörlés