2009. október 12., hétfő

Keresztelő

 A nagy parám ellenére minden jól alakult szombaton, nem kellett volna ennyit agyalnom azon, hogy fárasztó lesz Bennynek. Mintha érezte volna, hogy az a nap az ő napja, szombat délelőtt aludt két órát, ebéd után pedig egyet. Előtte napokban délelőtt alig aludt, 50 percek után felébredt, elég volt neki, így paráztam rendesen, hogy a szombatot hogy éljük túl. 


Anyáék péntek délután megérkeztek, éppen lent sétáltunk Ben bébivel, így eléjük mentünk, vicces volt, mert mikor elaludt, akkor még csak kettesben voltunk, mikor felébredt a lakásban másfél óra múlva, már a nagymamija mosolygott rá. Először nézett, nézett, aztán egy nagy mosollyal jelezte, hogy nincs ellenére a változás. :)


Szombaton nagy volt a készülődés, rendberaktuk a lakást, P lement a barátjával bevásárolni, anya hozott otthonról fasírtgolyókat, töltött húst, nagyi féle sütiket, úgyhogy kaja volt bőven. Szépen előkészítettünk mindent az asztalra, 2 után felöltöztettük Bennyt, nagyon csini lett. Elindult a kocsikaraván a templomba, szerencsére parkolóhelyeket is találtunk egyből, úgyhogy egy újabb parámat kipipálhattuk. Viszont otthon hagytam a termoszt a melegvízzel, így keresztelő után gyorsan beugrottam ott a drogériába babavizet venni, nehogy éhenhaljon a gyerekem. :)


Szinte mindenki eljött, a templom hátsó kis kápolnájában voltunk,nagyon hangulatos és családias volt. A pap inkább a modern pap kategoriába tartozott, nagyon laza volt, de mégis sikerült egy olyan felejthetetlen ünnepséget csinálnia, hogy le a kalappal előtte. Féltem, hogy majd nagyon előírásszerű keresztelő lesz és Ben baba nem fogja bírni az unalmasabbnál unalmasabb szövegeket, de ez teljesen más volt. Mert ki látott már például papot gitározva énekelni??? :))) mert nálunk ilyen volt. :))) Összeállított a pap mindenkinek egy kis dalos papírt, amire leirta a dalok szövegeit, így mi is énekelhettünk vele. Benny az ölemben ült, végig figyelte nagyon a papot, érdeklődve hallgatta a dalokat, aranyos volt nagyon. Mikor néha nyűglődni kezdett volna, éppen jött egy újabb dal, ami elvonta a figyelmét és újra megnyugodott. :)))


P egy régi kolléganője hozott direkt Izraelből a Jordán folyó vizéből pár kicsi tégelyt, azzal lett leöntve Benny, de az is vicces volt, mert nagyon tetszett neki a kis tálka, amit a pap alá tartott, hogy odafolyjon a viz. Addig addig nézegette, míg utánanyúlt és magához húzta a tálat és a legnagyobb megrökönyödésemre belenyalt, totál úgy nézett ki, mintha beleivott volna... :))) vicces volt, de paramamiságomat ott el kellett felejtenem, hogy jaj mi lesz szegény gyerekkel, ha nincs felforralva a viz? :))))


Az egész ceremóniát ügyesen bírta, utána is tünemény volt, mindenkit levett a lábáról a kis pofijával. :))) igazi MINTABABA volt. :)))


Keresztelő után egy cukrászdába mentünk az egész vendégsereggel, bandáztunk egy jó órát és utána anyáék, tesóék és a keresztapa a barátnőjével jöttünk ide hozzánk, falatozni. :)))) Benny menetrendszerűen elaludt, semmi probléma nem volt a napjában, minden úgy volt, mint máskor.


Úgyhogy tényleg egy szép és felejthetetlen emlék lett a szombati napból, amennyire féltem tőle, annyira jól sikerült. :)))


Pár kép a nagy eseményről:






2 megjegyzés:

  1. Nagyon tündér volt Benny és kis huncut is, ahogy a tál után nyúl....
    És igen, jönnek a hidegek, már tegnap is úgy be kellett öltöztetni Bendét, hogy nem is tudom, télen mit adok majd rá. Egyelnőre szereti az öltöztetést, de még a java csak ezután jön...

    VálaszTörlés
  2. Ne is mondd, most már nincs mese, át kell szerelni a babakocsi sport részét...talán a bárány bundazsák majd megszeretteti Bennyvel úgy is a babakocsizást. :)

    VálaszTörlés