2010. január 22., péntek

9 hónap

 Igen, igen, ma 9 hónapja érkezett meg Ben Baba közénk!!!! Ugye, hogy repül az idő? Még csak most derült ki, hogy babát várok, még csak most kezdtem el írni a blogot az érzéseimről, az élményeimről, még csak most fotóztam hétről-hétre a pocakomat és még csak most izgultatok mindannyian április 21-e délutántól Ben babárt és értem. :)))) És ma, 9 hónappal később egy nagyfiú anyukája vagyok, aki már nem is bébi többé, egy önálló, talpraesett, kíváncsi nagyfiú, aki megszínesíti a mindennapjainkat, akitől rengeteg szeretetet, boldogságot kapunk napról napra. :)))) Boldog vagyok, hogy itt van velünk és remélem, hogy ő is boldog , hogy ebbe a családba pottyant. :)))

Azért írom, hogy már nem kisbaba, mert úgy érzem, a bébi korszak lezárult abban a pillanatban, mikor elindult négykézláb és mikor megtanult felállni. Mert onnantól kezdve, már nincs annyira rám utalva, mert addig én tettem ide vagy oda, ő onnan elmászni nem igen tudott. :))) De MOST ő dönti el, hogy hova megy, mit csinál, hova kapaszkodik fel, ha akar utánunk jön a konyhába, a fürdőbe, a wc-re, bárhova. :)))) de ha akar, akkor leragad egy játékánál és bűvöli percekig, hosszúúúú percekig. Egy önálló kis lény lett, akivel egyre több a játék, egyre több visszajelzést kapunk tőle, ha valami tetszik, vagy éppen nem tetszik neki. Pár napja már tipeg velünk bárhova, az ujjunkba kapaszkodva, eddig mindig leült pár lépés után, de most körbejárhatjuk az egész lakást akár többször is, ő nem fárad el. Csak mehessen. :))) Néha mondjuk még elég részeges tengerészes a tipegése, ki-kilengenek a lábai, de nem adja fel, menne, menne, menne. :)))) Anya derekának nagy örömére... :)))) 

Van egy jó kis könyvem, az Első 12 hónap a címe, abban hónapok szerint le van írva, hogy mit tudnak, mit tudhatnak és esetleg még mit tudhatnak a gyerekek. A könyv szerinti leírást ha olvasom, akkor Benny időben van mindennel, szépen fejlődik. :) Fogai még nincsenek, de szerintem apukája útját járja majd ő is, 13 hónapos korában majd talán kibújnak az alsó nyuszifogak. :)))) A lényeg, hogy egészséges, erős, jó kedélyű nagyfiúnk van, a fogak pedig majd jönnek. Kicsit morbid, de így van, hogy repülő az égben, gyerek a pocakban, fogacskák odabent még sosem maradtak.... :))

A lényeg, a lényeg: Boldog hófordulót Kicsi Ben!!!! :))))


2 megjegyzés:

  1. Gratulálok ennek a kis emberkének,nem Babynek,hanem egy kis Fiúcskának,akinek nagyon örültünk,hogy világra jött:)Millióóó pusza Nektek,lassan ünneplitek az első születésnapját:)Legyen továbbra is sok örömötök,kacagásotok vele:)a fogak meg majd jönnek:)emiatt ne aggódj:)

    VálaszTörlés
  2. Hú, hogy telik az idő... már 18 hónapja (hogy megfogant), hiszen (tényleg) nem csak erről a 9 hónapról tudunk. Örülök, hogy megosztottad velem ezt az oldalt és sokszor puszilom a kis ügyes nagyfiút, aki betöltötte a 9 hónapot!

    VálaszTörlés