2012. április 7., szombat

Aranyköpések

Most éppen eszemben van pár dolog, amin jót nevettünk Bennynél, úgyhogy gyorsan leírom. :))))

Általában egyébként németül magyaráz egész nap, mindent kommentál, ha egyedül játszik az autóival, akkor is németül magyarázza, hogy éppen mi történik, jó kis szituációkat talál ki. :)

Néha belekever egy-két magyar szót is, de az alapszókincse kezd a némettel bővebb lenni, mivel ugye most már a nap nagyobb részét az oviban tölti. Úgyhogy a legtöbb vicces dolog is németül volt, de lefordítom. :)

-Mostanában rákapott a teaivászatra. Egyik este is, miután megivott vagy 2,5 bögre teát, megszólalt, hogy "Anya, Benny szomjas!" Én: "de hát most ittál meg 2,5 bögre teát". Benny: "De Benny most vizet iszik."
Oké, hozok neki vizet, elkezdi kortyolgatni, két korty után leteszi, rámnéz és ezt mondja: "Anya, Benny nagyon - nagyon szomjas volt." :D :D :D (Benny hat ganz, ganz Durst gehabt.) :D :D

-Ma véletlenül belerúgtam egy autójában a szobájában, mert szanaszét hevernek az autók, játékok és néha nehéz botlás nélkül kijönni tőle. :) Miután belerúgtam az autójába, megszólal németül: "bocsánat, de az az én autóm!!!" :D (Entschuldigung, das ist mein Auto!) Még én kérjek elnézést, hogy belerúgtam az autójába. :D :D

-Ha tüsszentek, most már kis fáziskéséssel, de a legtöbbször odaszól, hogy "gészségedre Anya". :)))))

A feketére mindig azt mondja, hogy "feteke", a "mi volt az?" még mindig "mi az volt az?" . :) De ezt németül sem mondja helyesen, ott "ist das war das?"-t mond. :)))))

Ha az utcán sétálunk, mindig lestoppolja az autókat, beosztja, hogy kinek melyik az autója. Természetesen magának a legjobb autókat választja, általában a zöld színűeket szereti vagy a feltűnőeket, az egyedi márkájúakat. :))) Néha én is kapok tőle autót, vagy a rácalmási Mamiék, de  a múltkor Omának vagy négy autót is választott. :) Még jó, hogy nem tud vezetni. :D

+ tényleg vigyázni kell, hogy mit mond az ember, mert kis szivacs, mindent magába szív. :) Múlt hétvégén kimentünk a reptérre vele, de most az egyik parkgarázsba álltunk meg, ami elég bénán volt kitáblázva, alig találtuk meg az átjárót a terminálhoz. Már a garázsban bosszankodtunk P-vel és németül mondtam neki, hogy milyen hülye egy garázs ez, hogy ennyire nincs rendesen kitáblázva. P is helyeselt... erre most pár napja szóba jött a repülőtér, mi maradt meg Bennyben???? Hogy "a garázs hülyeség volt". :)))))))))) "Die Garage war Blödsinn Anya". :)))))

Az ovi bejáratánál most már minden reggel megjegyzi, ahogy óvatosan hajtok be, hogy "anya bénázik." :D :D

Még mindig csak egyes szám harmadik személyben beszél magáról, érdekes, hogy az egyes szám első személy nem megy neki. Általában mindig ismétlem, amit mond és ha németül beszél hozzám, azt is ismétlem neki magyarul és rákérdezek, hogy úgy gondolja e. Szokja csak, hogy azt hogy mondják magyarul.

Vannak olyan szavak viszont, amit csak magyarul mond, belekeverve a német mondatokba. :)

Ha pedig egy szót nem ismer, akkor a "sowas", "ilyesmi, ilyen" szóval helyettesíti. :)))

Pl. a múltkor mentünk a plázában egy fagyizó előtt és kint voltak a szines fagyik, felül a tölcsér... Benny rámutat és így szólt németül vegyes nyelven :D : "Benny eszik gerne sowas." :) Benny szivesen eszik ilyet. :)

Most hirtelen ennyi jutott eszembe,de majd próbálom többször lerögzíteni. :)))))

Kellemes húsvétolást Minden kedves Olvasónknak!!!!!
Jó pihenést, sonkaevést, piros tojás gyűjtést és locsolókat! :))))

1 megjegyzés:

  1. ÉÉÉÉÉÉÉsssss, boldog születésnapot Bambikám! :) Isten éltessen sokáig! :))))

    VálaszTörlés