2011. december 2., péntek

65. nap

 Megint vége egy újabb hétnek!


Ma egy újabb lépést megtett Benny a lazulás terén, igaz, nem önszántából. :)))


Tegnap délután végül nem mentünk le, mert rajtam kitört a nátha és nagy programunk amúgy sem volt, így itthon játszottunk, sütöttünk-főztünk inkább. Benny is egyre jobban élvezi, ha játszhat a játékaival, most már egyedül is feltalálja magát, történeteket talál ki, azokat játsza el stb... érdekes, hogy ha ilyenkor kommentálja a játékban a történetet, akkor általában németül teszi, viszont rögtön tud váltani és hozzám magyarul szól. Most megint rátalált a két fisher price kutyusaira, amit mindkét nyelven megvettünk és a testrészeket, mondókákat, dalokat játszik, és azt csinálja, hogy egyszer meghallgatja magyarul, aztán németül. :)


Ma reggel viszont lelkesen mesélte P-nek Benny a tegnapi ovis karácsonyi vásáros sétát, bár néha keresgélte a szavakat, de aranyos volt, jót nevettünk rajta. Most már így kérdezi: "anya, megyünk ovi?" :)))) de nem ellenkezik, tudomásul veszi a tényt. :)de esténként, alvás előtt mindig átbeszéljük a következő napot, hogy tudja, mi vár rá. :)


Ma is vittünk egy könyvet és a hátizsákjában csak egy dobozkát tettem, mert ma volt az egyik kisfiú születésnapja és ilyenkor nem kell reggelit vinni, hanem mindenki ugyanazt eszi. Ma megint nem igazán akart bemenni a csoportba Benny, visszament az öltözőbe, aztán Iris kijött utána és odasúgta neki, hogy ma nagyon fontos nap van, mert a Marianak is ma van a születésnapja és hogy segit e Benny neki majd énekelni a "happy birthday"-t. Erre Benny: "ja" , azaz "igen". Erre Iris: "akkor bejössz?", Benny: "nein", azaz "nem.". :)))))) még az ikrek is kijöttek, aranyosak voltak, ahogy álltak Benny előtt, állítólag jöttek érte, hogy behívják. :))) De ők sem hatották meg Bennyt, végül hárman elindultunk a csoporthoz, és mikor láttam, hogy sok gyerek ül az ajtóban a Mariaval, sejtettem, hogy ez a problémája Bennynek, így mondtam neki, hogy ha nincs kedve, nem kell ideülnie, menjen nyugodtan oda az asztalhoz, oda is leülhet a könyvével, így szépen, lassan, óvatosan beindult és én eljöttem. :)


Délelőtt vettem Marianak egy kis Merci-t Benny nevében és délre vittem azt is, hogy majd ő odaadja neki, mert mégis csak a kedvenc ovónénije, és ma van a szülinapja. :)


Ma husileves volt és valami serpenyős kaja, amiről én még életemben nem hallottam, de P ismerte, állítólag ilyen "minden bele serpenyős kaja", krumplival, hagymával, husival, néha szalonnával stb... Nem sokkal dél előtt jött is Benny a könyvével és sünivel + Iris is kijött vele és elmesélte, hogy ma rosszalkodott Benny, mert szétdobálta a játékokat az asztalon, ahol ő mindig külön ebédel, így mivel már ebédidő volt, mérges volt rá Iris és leszidta, hogy ilyet nem szabad csinálni. Volt nagy sírás állítólag, és mikor Iris mondta neki, hogy így, hogy ott most kupit csinált, nem tud egyedül ebédelni, hanem oda kell ülnie a többi gyerekhez enni, mese nincs. Szó nélkül odaült (egyik oldalán azért elővigyázatosan Maria ült :D ) és érdekes módon gond nélkül megette a tányér levest egyedül!!!! :)))) másodikat nem kért (sejtettem :D ), de a levest egyedül megette és a gyerekek sem zavarták.


Tehát megint egy nagyobb lépést megtettek, jövő héten majd kiderül, hogy tartós lesz e ez a próbálkozás, vagy csak ma tudta, hogy rossz fát tett a tűzre és ezért nem akadt fent azon, hogy a többi gyerekkel kell ennie egy asztalnál. :)


Iris nagyon megdícsérte, hogy szépen halad, hogy hétről hétre látszik a változás Bennyn, hogy egyre oldottabban érzi magát az oviban és hogy jó döntés volt, hogy hagytunk neki időt arra, hogy megszokja ezt a helyzetet. Állítólag reggel már egész hamar feloldódik, reggeli után már odaül a közös énekléshez, mondókázáshoz, eddig a Maria ölében ült, most már ő is leül a körbe, ahogy a többiek egy-egy párnára (de a Maria mellé :D) , nem kell hívni,megy magától, csinálja a feladatokat, utána már játszik, barkácsol, kézműveskedik , beszélget az ovónőkkel és néha a gyerekek felé is nyit.


Most karácsonyig marad ez a felállás, utána jön a két hét szünet és év elején meglátjuk, hogy visszaesik e vagy sem, de ha gondoljuk, megpróbálhatjuk az ott alvást is... hát meglátjuk. Mindenesetre nagyon jó volt hallani ezt a dícséretet, mert tényleg alátámasztotta azt, amit én is gondoltam, hogy nem szabad kivennünk Bennyt az oviból!


Utána még Benny kezébe adtam a Mercit, hogy vigye be Mariának és mondja hozzá, hogy "alles gute Maria" (minden jót Maria), de annyira begyakorolta, hogy mikor bement, a Maria kezébe nyomta és csak vigyorgott. :)))))))))))) persze Maria egyből tudta, hogy miről van szó, de vicces volt, meglepődött, de örült nagyon, puszit is kapott Benny. :)


Megint jött a kis Johannes papája is az unokájáért, Benny már vele is "cseveg", mindig mondja neki, hogy "opa, a Johannes még eszik", vagy "opa, a Johannes ma nem alszik az oviban" ilyesmiket. :) De vicces, hogy mindig "nagypapa"-ként szólítja meg a bácsit. :)))))) általában mi előbb elkészülünk, így Benny odaviszi Johannes hátizsákját is mindig nekik és nagyot köszön, ma még bújócskáztak is, Benny mindig visszaszaladt az öltözőhöz és élvezte, hogy kukucsolnak vele. :)))))


Összességében jó kis hét volt, egyre kevesebb sírással, remélem, hogy a jövő hét is hasonló jó kis napokat tartogat majd. :))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése