2011. december 12., hétfő

71 nap

 Négy nap pihi után ma újra ovi! :)


A hétvége nagyon jól telt, anyáék voltak itt + P szülei is átjöttek szombaton, úgyhogy volt kényeztetés bőven Bennynek, élvezte is nagyon. :) Hihetetlen módon tudta váltogatni a két nyelvet, ha P szüleihez fordult, németül magyarázott, aztán visszafordult anyáékhoz és egyből magyarul nyomta! :) Azt hiszem, most már teljesen szét tudja választani a kettőt, bár ha együtt vagyunk itthon, egyre többet látom, hogy németül beszél játék alatt is, talán az ovi miatt is alakult ez így, mert most már ott is sok időt tölt el, hallja a németet nagy dózisban. :) Néha olyanokat mond németül, hogy behalunk P-vel rajta, hogy vajon kitől és mikor hallhatta azt a kifejezést. :)


Tegnap reggel pici hőemelkedése lett, de délután és este már elmúlt és ma sem volt láza, de nagyon valószínű, hogy a foga a ludas, ugyanis 3 hátsó rágófog jön egyszerre most szegénykénél, én erre fogom a kis orrfolyást és a hőemelkedést, mert más panasza nincs. Az egyik fogat már ő is érzi a nyelvével, néha mondogatja, hogy "rece" és dugdossa a nyelvét hátra. :))))


Reggel féltem, hogy majd nehéz lesz az oviba indulás a négy nap pihi után, de szerencsére nem volt gond. :) Hétvégén még vicces volt, mert apa kérdezte a Bennytől szombaton, hogy "megyünk oviba?", erre Benny kapásból egy "nem"-et vágott rá és mondta, hogy "Benny beteg". :D :D tud már lódítani, de reggel nem jött semmi kifogás, kicsit mondjuk terelt, minden mást csinált, csak indulni nem akart, de végül 3/4 9 körül oda is értünk és lelkesen ment felfelé a lépcsőn. Most már mindennapi program, hogy megnézzük, mi lesz az aznapi ebéd és úgy megyünk fel a csoporthoz.


Ügyesen és gyorsan át tudtam öltöztetni, megint vitt egy könyvet, direkt felhívta a figyelmemet arra, hogy puszit kér, aztán indultunk befelé, de sokáig téblábolt az ajtóban, Iris jött elé, ráadásul kiderült, hogy ma nincs Maria, így még kevesebb kedve volt bemenni, de Iris becsalogatta, hogy a jászólba új fák kerültek, meg akarja e nézni? :) Ő pedig elindult befelé sírás nélkül, de óvatosan. :)


Délre mentem vissza, már minden gyerkőc feküdt, Benny Irisnek segített rendezni őket. :) mikor meglátott, fülig ért a szája, hozta a sünit, a könyvet. :) Állítólag csak levest evett, másodikat nem, de éhen halni úgysem fog.


Ma nem sírt semmit, kb. 5 percet cumizott összesen, feltalálta magát, játszott, énekelt a többiekkel. Hazafelé azt mesélte, hogy ivott teát és vizet is. Iristől vagy háromszor elköszönt, integetett is neki, talán már őt is egyre közelebb engedi magához.


Jövő kedden megint jön állítólag a pszihonéni, kiváncsi leszek, hogy még mi újat tud mondani, én nem érzem úgy, hogy még problémája lenne Bennynek, de hátha tanulunk vmi újat.... Ott aludni amúgy is csak jövőre fog , HA ott alszik... egyenlőre ez a helyzet is megfelel, de majd meglátjuk, hogy mit hoz a jövő év. Mert már eleve az is nagy dolog, hogy már lassan második hete a gyerekekkel eszik reggelit és ebédet is egy asztalnál, ettől is mennyire féltek az ovónők, aztán tessék, semmi probléma nincs. Talán nekik is egy kicsit lazulniuk kellene és máris működne minden. :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése