2011. december 6., kedd

67. nap

 


Már a hét közepe :))))


Holnap vége is az ovis hétnek, pedig már egyre jobban haladunk. :) Ma mikulás napja van, először is minden jót és szépet kívánunk az olvasóinknak ezen a napon a kis segédemmel. :))))



Ma reggel Benny már korán felébredt, mintha sejtette volna, hogy erre járt a mikulás, bár először még nem szóltunk neki róla. Megitta a reggeli tejet, aztán mondtam neki, hogy képzelje el, a jó gyerekeket az éjszaka meglátogatta a mikulás és az igazán jó gyerekeknek még ajándékot is hagyott a csizmájuknál. Erre bőszen bólogatni kezdett és szaladt ki, hogy megnézze, vajon ő is kapott e valamit. :))))


Volt nagy öröm, a legjobban a csilingelős csokimikulás tetszett neki (pedig azt csak a feeling kedvéért kapta :D), de aztán észrevette a zenélős plüss mikulást és a könyvet is. :) Na + persze apukája cipőjét is, amiben szintén ajándék volt. :)


Utána a nagy ágyban nézegettük az új könyvet, egymás után többször el kellett olvasnunk és meg kellett nézni az állatokat benne. :)


Mivel féltem, hogy majd nem indul oviba, így a játékot, amit még gondoltunk neki, majd most kapja meg,ha felébred, délután nyugodtan játszhat vele. :)


Végül többszöri unszolásra indultunk az oviba, először az sem hatotta meg, hogy az oviba is várják ma a mikulást, úgyhogy siessünk, siessünk!!! :) De azért vittük az új könyvet és egy uborkát, mert ma "szülinapi reggeli" volt, azaz ugyanúgy történt, mintha valakinek a szülinapja lenne, csak az ovónők kiraktak egy listát, hogy tudnánk e támogatni a mikulásünnepséget annyiban, hogy a "villásreggelihez" mindenki egy-egy hozzávalót megvesz. Fel volt sorolva, hogy pontosan mikre van szükség, mi pedig mellé írtuk a nevünket, hogy ki mit vállal. Ránk az uborka jutott. :)))) Ezért picit korábban is mentünk ma, már fél 9 körül ott voltunk, Maria épp paprikát aprított, a gyerkőcök segítettek neki.


Egész gyorsan átöltözött Benny, majd a sünivel és az uborkával bevágtázott a csoportba, hangosan kiabálva Mariának és vitte büszkén az uborkát. :)))))


Még visszaszaladt a könyvéért, de aztán ment is befelé sírás nélkül!!!! Amúgy, azt még el kell mondanom, hogy tegnap felébredt addigra, mire indulnom kellett dolgozni és féltünk P-vel, hogy majd nagy cirkusz lesz, de végül kb. negyed percet nyafogott egyet, hogy "anya nem dolizik, Benny anya nyuszikája" :D , aztán már mondta is , hogy "pápá" és mentek játszani az apukájával. :)))) talán már kezdi érteni, hogy mindig visszajövök. :)


Délre mentem ma érte, Maria épp kint volt Lisa Marie-val a wc-n, a kislány egyből beszaladt és szólt Bennynek, hogy megjött az anyukája :D, Maria pedig elmesélte, hogy ma is már velük ebédelt és reggelizett Benny a nagy asztalnál a többi gyereknél, szó nélkül és ügyesen. Evett jól reggelit is és ebédet is.


Maria mesélte, hogy aranyosak voltak a gyerekek a mikulással is, ők ezt úgy oldották meg, hogy ne féljenek, sírjanak a gyerekek, hogy Maria öltözött be mikulásnak, de úgy, hogy egyesével, a gyerekek előtt vette fel a ruhákat. :))) állítólag nagyon aranyosak voltak, készültek fotók is, majd elkérem a kártyát. Mikor felöltözött, kérdezte, hogy "ki vagyok én?" ,akkor válaszolták, hogy "Mikulás" :)))) miután a végén levetközött a mikulás ruhából, kérdezte megint, hogy "ki vagyok én?", válaszolták, hogy "Maria". :))))


Kaptak egy-egy kis mikulás sisakot, amiben volt egy kis zacskóban mézeskalács, alma és mogyoró. :) szerintem a gyerekek szinezték ki rajta a jelet, majd lefotózom este. :)


Benny izgatottan mesélte, hogy a mikulástól kapta az ajándékot, aki a Maria volt és milyen vicces volt a délelőtt. :) Maria mondta, hogy ma nagyon jó kedvében volt Benny, részt vett teljesen a napi dolgokban. :) Megint hangosan köszönt el Iristől és Mariától, és megint vissza akart menni még többször is pápázni. :)))) Még a holnapi nap és vége megint egy hétnek... .ez gyors volt. :) Úgy érzem, hogy most már tényleg szeret oviba járni, már lassan teljesen "elengedett" engem, persze vannak rosszabb napjai, de mi sem megyünk minden nap egyforma kedvvel dolgozni, nem? :)))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése