2012. január 9., hétfő

81. nap

 Újrakezdés két hét szünet után? :)


Elég gyorsan eltelt ez a két hét szünidő, tegnap érkeztünk vissza Bécsbe, de az elmúlt napokban már Benny emlegette az ovit, olyankor mindig mondtuk neki, hogy még zárva van, de majd hétfőn kinyit és megyünk reggel Mariához és Irishez. :) A gyerekek közül főleg az ikerlányokat, Sophiet és Katiet emlegette, de néha a fiúk is eszébe jutottak. :) Bíztam nagyon benne, hogy nem lesz gond és reménykedtem abban, hogy csakazértis megmutatjuk a parázó ovónőknek ott, hogy Benny NEM FOG visszaesni, mint ahogy annyira jósolták.


Anno azt mesélték, hogy azért ne aludjon még ott karácsonyi szünet előtt, mert a két hét kihagyás után sokan visszaesnek, előlről kell szinte kezdeni a beszoktatást stb... Mindegy, mi meg tudtuk oldani, hogy délben elhozzuk Bennyt, így annyira nem is akadtam fent ezen.


Annyi volt ma csak egy kis zökkenő, hogy mivel tegnap délután értünk vissza Bécsbe, így még nem volt annyi ideje az új, karácsonyi vonatszettjével játszani, és reggel nehezebben indult meg, de nem volt sírás vagy ilyesmi, csak inkább még játszani akart. :) egyszer mondta csak, hogy "nem megyünk az oviba, mert zárva" :D , de aztán egész jól el tudtunk indulni.


Uzsira almát (Papi almája :D ) és egy kis szendvicset csomagoltam paprikával, jót nevettem délben , mikor a szendvics belsejét, a párizsit és a sajtot viszontláttam a dobozban, viszont a kenyér és a paprika + az alma kb. 3/4 -e mind elfogyott. :D :D


Az oviba érve már lelkes volt, megismerte a harangot, Iris autóját, éppen érkeztek a kis ovistársai is, úgy jött fel a lépcsőn, mintha nem is maradt volna ki a két hét.


Hamar átöltözött, vinnünk kellett pelust, így azt is a kezébe adtam, hogy adja oda a Mariának. Az ajtóban Iris épp a kicsi Maxot pátyolgatta, mert ő elég nehezen indult befelé, ha jól hallottam, akkor már épp az anyukával próbált egyességre jutni, hogy az első napokban tudnak e érte korábban menni, mivel ilyen nehezen szokik vissza. Gonosz dolog, de totál úgy jön le, mintha inkább odahívják a szülőket, csak nekik ne legyen komplikációik, nehezebb dolguk...


Na, Benny először nem látta Mariát, de aztán mutattam neki, hogy az asztalnál ül és ő egyből elindult be, odaadta a pelust és SEMMI GOND nem volt!!!!!! Én pedig eljöttem és örültem, hogy ilyen ügyes volt ma Benny!!!


Délre mentem vissza, Maria épp pár gyerkőcöt pisiltetett kint a mosdóban, Iris pedig egyesével törölgette a gyerekeket le ebéd után. :) Ma bolognai spagetti volt, mindenki szép maszatos volt. :D Benny még az asztalnál ült, nem vett észre sokáig, így csendben figyeltem, ahogy az egyik legkisebb (2 éves) kisfiú mellett ül, és bohóckodnak a poharakkal. Ide-oda tologatták, de főleg Benny volt a kezdeményező. :) Utána hívta Iris, jött is ügyesen, magyarázott neki, mint kiderült, Benny ma kétszer, de lehet hogy háromszor is evett a spagettiből. :D :D


Mivel nem vett észre, Iris kérdezte tőle, hogy megy e haza aludni, ő pedig mondta megint, hogy ő ott alszik az oviban. ELSŐ NAP, két hét kihagyás után!!! Utána végül észrevett, jött is ki, de nyüszögött, hogy ő ott akar aludni, húzta vissza a benti cipőjét, hogy márpedig ő visszamegy az oviba aludni. :D :D


Épp kijött Maria is és látta, hogy bénázunk az öltözködéssel, akkor mondtam neki, hogy Benny ott akar aludni. :) Abban maradtunk, hogy jövő kedden akkor ott aludhat, írjuk be a naptárba, és akkor kipróbálhatja. :) persze még ez sem győzte meg annyira Bennyt, ő mindenáron maradni akart, kiváncsi leszek, hogy a hétre kitart e még a lelkesedése, de szerintem már nem lenne gond az ottalvással. Tehát jövő kedd: Benny az oviban alszik!!!! :) (ha nem jön közben semmi, ami ugye ebben az oviban nem ritka...)


Hazafele fel volt dobódva nagyon, nehezen aludt el, mert tudja, hogy délután jön Oma és Opa, ma ők vigyáznak majd rá, mert én megyek délutánra dolgozni. :)


Úgyhogy jól kezdődött a hetünk, remélem, hogy a többi nap is ilyen jól fog sikerülni. :) Szerdán és csütörtökön nem kell csomagolnunk reggelit, mert két szülinapos is lesz, beindul az ovis élet rendesen. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése