2012. január 11., szerda

83. nap

 


Dícséretek hegye... :)


Készültem rá, hogy majd reggel is nagy huzavona lesz az oviba indulásig, mivel tegnap délután is P szülei vigyáztak Bennyre, de szerencsére kezd visszarázódni a napirendbe és egész ügyesen elindultunk, bár picit később, mint szoktunk.


Olyanokat dumált ma reggel németül, hogy már készek voltunk P-vel, sokat nevettünk. Rengeteg mindent eltanul P szüleitől, tűzoltásból + vonatozásból olyan szakszavakat tanul, hogy csak lesünk. :D :D


Reggel is kereste a szivárványt, amit tegnap láttunk, nehezen értette meg, hogy nincs minden reggel olyasmi. :) Erre már éppen beültettem a kocsiba, mikor ujjongva mutatott egy irányba, hogy "ott a szivárvány, ott van"... gondoltam, "persze, szivárvány.... :D " Odanézek, hát tényleg ott volt a szivárvány, az iskola ajtajára festve. :D és igaza volt! :))))))


Az oviba érve is egyből jött fel, megnéztük, hogy mi lesz az ebéd (rántott husi, sült krumpli), átöltözött pikk-pakk és picit lassan, de elindult befelé, szó nélkül. :) ügyike.


Ma Max-nak volt a szülinapja, Maria már gyártott a kenyereket reggel. :)


Délben, mikor visszamentem, jót nevettem. Benny nem vett észre, még nyugisan eszegetett, rajta kívül már csak egy fiú volt még az asztalnál, a többiek már feküdtek. :) Ő komótosan eszegette az ebédet, még kért "schnitzel"-t (rántott husit) Mariától, nem vett észre, annyira koncentrált az ebédre. :) Néha jóízűen cuppogott, haláli volt. :D :D Nagy gourmet módjára tunkolta a husit, krumplit a ketchupba (ahogy ő mondja pesap :D ), legalább öt percig néztem így az ajtóból. :D utána még mindig enni akart, kérdeztem a Mariat, hogy hányadik adagot eszi Benny, mire a válasz az volt, hogy harmadikat. :D :D :D


Akkor már észrevett, jött kifelé, kapott egy kinder minicsokit, mivel a cukorkát nem kérte, amivel Maria a gyerekeket kínálta ebéd után. Jutalomként kapták, mert nagyon ügyesek voltak, mint kiderült, délelőtt sétálni voltak!!!! Benny nem sírt, mikor öltözni indultak (mert régen ez is gond volt nála), segített öltözni, útközben ügyesen ment, fogta Marlene kezét, mentek egy kört az ovi körül, megnézték a közeli építkezést, legalább öt vagy több percig figyelték az ott dolgozó gépeket, embereket állítólag. :) mindenki nagyon ügyes volt. Benny is!!!!


Megint nem akart hazajönni, hogy ő még ott marad az oviban, elmagyaráztam neki, hogy még elhozzuk a takaróját Omáéktól és kedden ott aludhat , ha szeretne. Erre nagyokat bólogatott, úgy tűnik, hogy tényleg szeretne ott aludni. :) P nem rajong az ötletért és P anyukája sem, de tudják, hogy ha Benny akarja, akkor nem szabad saját önzőségünk miatt nem engedni. :) Úgyhogy kiváncsi leszek a keddre....


Holnap megint szülinap lesz, Jasminé, és ha ilyen szép idő lesz, mint ma (+8 fok), akkor megint mennek sétálni állítólag. :) Délutánra pedig kitaláljuk, hogy mit csináljunk, remélem, hogy ilyen szép marad az idő. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése