2012. március 20., kedd

Kedd

Ma reggel Benny már nagyon akart oviba menni, mert vinni kellett egy-egy barkát a gyerekeknek és már tegnap odakészítettem az előszobába, hogy el ne felejtsük, Bennynek pedig nagyon tetszett, hogy milyen selymes a barkán a virág. :) Emlékszem, mi is nyuszifaroknak hívtuk gyerekkorunkban. :))))

Úgyhogy reggel nagyon fontos küldetése volt, végig ő vitte a barkát, összetalálkoztunk a lépcsőház előtt az 5. emeleten lakó Lanával, aki egy hónappal idősebb Bennynél, még neki is mutatta Benny, hogy milyen szép barkája van és hogy viszi az oviba. :)

Az ovi udvarára érve két ovistárs anyukája beszélgetett az autóknál, nekik is megmutatta büszkén, hogy milyen szép barkája van. :)))) Már abszolút nem félős az anyukáktól sem, régen még köszönni sem akart nekik, most pedig rendesen csacsog, ha olyanja van. :))))

Ma maradt a farmergatyájában, így hamar végeztünk az átöltözéssel, megint fogta a barkát és vitte be a Mariának. :)))))

Mire 2 után visszaértem, már pár gyerkőc az öltözőben volt, aztán hamarosan érkezett ő is gyűrött arccal, ásítozva. :) Mint jól sejtettem, ma aludt valamennyit, mert akkor ébreszthették fel. Megállapítottam hazafelé, hogy mikor nem alszik, sokkal aktivabb, mint mikor alszik, mert ilyenkor nem tudja teljesen kialudni magát, mivel felébresztik kettőkor, és sokkal nyűgösebb, mint mikor nem alszik. Mert ha nem alszik, akkor max este 6 után nehezebb vele kicsit, de ma legalább egy órán keresztül nyafi volt, semmi nem volt neki jó.

Mivel szuper idő volt, hazajöttünk a bringáért és 3-ra a tó melletti játszótérre beszéltem meg Andreával és Julieval, hogy találkozunk, mivel már kb. november óta nem találkoztunk így együtt gyerkőcökkel. Persze Benny hallani sem akart róla, hogy még lemenjünk, nyafizott, hogy ő nem megy le, itthon marad, P -vel sem igazán haverkodott, megijedt tőle, mikor a szokásos bolondozást akarta vele csinálni és sírva fakadt, szóval furi volt.

Aztán eszembe jutott a mentőötlet, feldobtam, hogy mi lenne, ha ma már levinnénk a homokozó cuccait és építenénk várat homokból, lapátolhatna stb... mivel már tavaly óta nem használtuk, így egyből felcsillant a szeme és gond nélkül öltözött és felpörögve indulhattunk is lefelé a futóbringával. :) Még a Julie név hallatán sem nyafizott, pedig régebben sosem akart találkozni gyerekekkel, bár utána feloldódott, de az elején mindig nyafis volt. Most semmi. :) sőt, még kereste is őket, hogy merre vannak. :))))

Letelepedtünk a homokos résznél, egyből nekiállt Benny a homokot a vödörbe lapátolni, közben megjöttek Julieék, köszönt nekik, játszott tovább. :)))) Meguzsonnáztak együtt a gyerkőcök almát, kölesgolyót, kismackót, figyelgették, méregették egymást. Julie csúszdázott, Benny homokozott, aztán jó egy óra múlva ő is nekilátott a többi játékok felderítésének is, csúszdázott, mászókázott, követte Juliet, együtt meglovagolták az egyik nagyobb delfint, futkároztak, aranyosak voltak. Azért a három lépés távolság általában meg volt, de mindig figyelték a másikat, hogy merre van, mit csinál. :)))) Julie ma kicsit nyűgös volt, de Bennyt nem zavarta. A végén még labdáztak is, Benny elrúgta, Julie utána szaladt és visszahozta neki. :)))) Aranyosak voltak.  Elég nehezen akart hazaindulni, de 5 után már elég hűvös lett, így kicsit trükközve azért haza tudtam csalni. Persze megint volt egy kisebb cirkusz, valamiért mindig ugyanazon a ponton pattan ki Bennyből, mikor már majdnem otthon vagyunk... hogy mi kattanhat be olyankor nála, jó lenne tudni. :))))

Itthon ügyesen vacsorázott, most nagy kedvence a kaliforniai paprika, paradicsom és a virsli. :) Megivott másfél pohár kakaót és most kért a teámból is, így azt is még kortyolgatja. :) Nemsokára fürdés és alvás, holnap pedig ovi és már fél 9-re oda kell érnünk legkésőbb, mert jön a paprika jancsi (kasperl németül, ilyen bábszerűség, gyerekkorunkban nekünk is volt) a csoportba, Benny már várja, remélem, hogy nem fog megijedni tőle. :))))

Egyébként az még érdekes volt délután, hogy igaz, hogy nem találkoztak a gyerekek november óta, mégis emlékeztek egymásra, figyelték egymást, "kommunikáltak". Azért régebben is igyekeztünk heti legalább egyszer találkozni velük is, mivel itt laknak a közelünkben és a gyerkőcök között egy hét különbség van Benny javára. :) Julie is nagyon megnyúlt november óta, ő is olyan nagylányos már, bár Benny mellett azért még kisebbnek tűnik, de Benny ugye a korához képest egy évvel előrébb van méretileg. :))))





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése