2012. március 14., szerda

Szerda

Jó kis napunk volt. :)

Reggel a fiúk megint kettesben mentek az oviba, Tante itthon maradt, ő 2-kor jött érte. :) Ráadásul ma nem is kellett kapkodniuk, már fél 9-kor az oviban volt Benny, ami ritka alkalom, ha a fiúk kettesben indulnak reggel. :)

Kitaláltuk, hogy 2-re érte megyünk és elautózunk a duna toronyhoz, felmegyünk 150 méter magasba a szupergyors lifttel és kávézunk egyet + sütizünk. :)

Nagy volt az öröm, hogy mindketten mentünk érte, kicsit gyűrött fejjel jött ki, talán aludt ma valamicskét. :) Egyből magyarázni kezdett, elmesélte, hogy ma az egész csoport átsétált a közeli nagy állat és virágkereskedésbe, vettek virágot, megnézték a halacskákat, madarakat, nyuszikat, állítólag nagyon ügyesek voltak. :) Fel is volt dobva, ráadásul amíg nem vett észre minket, figyelgettük és már teljesen gondtalanul jött-ment a csoportban, persze a kezében az elmaradhatatlan sünije, de csevegett, kísérgette Mirit, a teknősbéka csoportos ovónénit, aranyos volt. :))))

Még elugrottunk a patikába és a postára, addig ő a Tantéval beszélgetett a kocsiban. :) Aztán irány a torony. Felismerte a környéket, hogy oda szoktunk néha a játszótérre járni, de most picit tovább mentünk az autóval. :) Leparkoltunk a torony előtt és bementünk, akkor már nagyon kiváncsi volt. :) A bejáratnál egy régi ismerősünk fotózta a látogatókat, így mi is meg lettünk örökítve, amit a látogatás után lent meg lehetett venni.

A liftnek olyan volt a teteje, hogy lehetett látni, ahogy extra gyorsan halad fölfelé a toronyban, nagyon érdekes és kicsit ijesztő is volt, de Benny élvezte. :) főleg, hogy megnyomhatta a "felfelé" gombot. :))))

Felérve először körbenéztünk a kilátóban, Tantével emlékérmet is nyomattak az ott lévő automatánál, utána kávézni akartunk egyet, de a kávézó zárva volt, így az étterembe mentünk, de ott csak fél órára volt hely, de azért leültünk. Kértünk két sacher tortát és két kávét, Bennynek vizet. :) Mondanom sem kell, hogy egy egész tortaszeletet benyomott a fiatalember. :)))) A vizet a talpas pohárból úgy itta, mint valami gourmet. :)

Az étterem érdekessége, hogy forog körbe lassan, ami Bennynek nagyon tetszett, az elején meg is volt illetődve, annyira figyelte. :) A végén viszont már túlságosan is felpörgött, így én nem sokat ittam a kávémból, de a torták elfogytak. :)

Lefelé is tetszett neki a liftezés, utána még vettünk a korábban készített fotókból egyet-egyet és jöttünk haza játszani, én pedig meg tudtam főzni holnapra a rakott krumplit. :)

Délelőtt ovi, délután pedig jön át Oma és Opa, mi pedig kicsit kimozdulunk hármasban délután. :)

A mai napunkról még beszéljenek a képek, jó kis délutánunk volt. :)))))






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése