2011. november 7., hétfő

46. nap

Új hét, a helyzet változatlan...


Gondolkodok, hogy még meddig írjam naponta Benny ovizását, mert nagy változások sajnos nem történnek, de talán még november végéig lejegyzek minden napot, aztán majd meglátjuk.


A hétvége jól telt, vasárnap megint Opáékkal töltötte Benny a délelőttöt, mert dolgoztam, jót ebédelt és aludt is náluk, alig tudtam hazacsalni négy óra után. :)


Ma reggel próbálkozott a "tereléssel", hogy minden fontosabb volt, mint átöltözni az ovihoz, de a végén én nyertem és elindultunk kocsival az ovi felé. Jött velünk Süni is, mert ő egyébként nagyon szeret oviba járni, mondta nekem. ;) :)))


Az ovihoz érve aztán kezdődött a nyüszögés, az öltözőben már jobban, az ajtóban pedig a sírás. :( De bement, Maria behúzta, aztán aránylag hamar csend lett, nem volt hisztérikus sírás.


Iris jött ki utánam, hogy holnap megint menne a pszihológuscsaj, tudnék e fél 12-re menni, de mondtam, hogy sajnos nem, mivel holnap dolgozok, P viszi és hozza Bennyt, és már így is szerdán eljövök korábban, hogy délben el tudjam vinni Bennyt haza, úgyhogy a holnapi nap már tuti, hogy nem megy... Azért kicsit már ezen ki vagyok akadva, de mindegy.... oké, akkor majd decemberben, mert hogy az evés miatt lenne fontos, mondta ő..... na mindegy, kiváncsi leszek, hogy most akkor jön e holnap pszihonéni vagy sem.


11-re mentünk vissza P-vel Bennyért, kint voltak az udvaron, Benny épp sírdogált és ment a padra sírdogálni, ő nem vett egyből észre minket. Mikor meglátott, odajött, kicsit még sírdogált, aztán odajött Maria is, kérdeztük, hogy milyen volt a napja, mint kiderült, ma a csoportban már tök jól elvolt, ma az udvaron nem érezte jól magát... érdekes, ez eddig fordítva volt. :) Végül boldogan jött velünk haza, de mikor beparkoltam a ház elé, nyafogni kezdett,hogy "Benny vissza ovi"..... no comment. :)


Utána kicsit leültünk P-vel beszélgetni erről az egész oviról és végülis igaza van, hogy sajnos nagy változást nem látunk, mióta Benny oviba jár. Végül abban maradtunk, hogy holnap beszélek a hotelben a főnökasszonnyal, hogy azokon a hétköznapokon, mikor negyed-fél 1-ig lennék és ketten vagyunk délelőtt, akkor elmehetnék e pár perccel dél előtt, és cserébe délutánonként korábban mennék. Mert így akkor leülünk az ovivezetővel is és módosítjuk a szerződést egész napos ovizásról fél naposra, és Bennyt ebéd után minden nap haza fogjuk vinni. Mert mindjárt december, karácsonyi szünet, addig tuti, hogy nem lesz nagy változás, ott aludni az ovi tempójából kiindulva úgysem fog, akkor minek szenvedjünk ezzel az egésszel?


Rá kellene kapcsolni, hogy Benny megszokja, hogy ebédig marad, utána sietünk érte, és jön haza aludni velünk. Hogy most 11-negyed12 vagy délig marad, szerintem már nem olyan nagy ugrás, de arra momentán esélyt sem látok/látunk, hogy mostanában eljutnánk az ott alvásig. Tehát változtatni kell! Azt mindketten úgy gondoljuk, hogy ovizni kell, hogy megtanulja, hogy vannak rajta kívül más gyerekek is, hogy kicsit önállóbbá váljon stb..., de mivel ennyire nehezen megy neki a beilleszkedés, nem szenvedtetjük feleslegesen.


Talán jövőre annyival jobb lesz a helyzet, hogy az új csoportban inkább idősebb gyerekek lesznek majd,a picik maradnak a mostani csoportban. A nagyobb gyerekekkel nem szokott gondja lenni, csodálva lesi őket, szóval talán ott már jobb lesz a helyzet. A mostani csoportjából is inkább a "kedvencei" mennek majd át, tehát addigra lesz remény. :)))) csak jövő őszig még van pár hónap, így azt is meg kell oldanunk, és ez a félnapos ovizás talán jobb megoldás, mint szenvedtetni az egész napossal.


Holnap már okosabb leszek, hogy a hotelben hogy állnak hozzám, de eddig rugalmasak voltak, talán most sem lesz gond... utána pedig le tudok ülni az ovónőkkel ezt átbeszélni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése