2011. november 10., csütörtök

49. nap

 Megint egy sikeres ebéddel! :)


A nagy Márton napi ünnepség után Benny megint úgy ment aludni, hogy már várta a mai ovis napot és lelkes volt, hogy ott fog ma is ebédelni. Reggel mondjuk én ébresztettem 8 előtt, de nem volt nyűgös, aránylag hamar felöltöztünk és indultunk kocsival az oviba.


Odafele az udvaron azért kereste Irist és Mariát, nem értette, hogy most miér nem kint állnak a többiek, mint tegnap délután. :) Jött nyüszögés nélkül fel, az öltözőben Katie hátizsákja mellé tette a sajátját, kicsit cirkuszolt, hogy melyik pulcsi maradjon rajta bent a csoportban, átvettünk egy melegítőalsót, hogy kényelmesen legyen délelőtt és indultunk az ajtóhoz, de ott visszaszaladt az öltözőbe és picit sírni kezdett. Végül Maria vitte be, kicsit sírt, mikor eljöttem.


Dél előtt nem sokkal mentem érte, az öltözőben vártam Johannes nagypapájával, aki ma már ebéd után elvitte magukhoz a kis Johannest, pedig ő már ott szokott aludni az oviban. Jött is ki Benny hamarosan, Iris követte, állítólag levest evett jól, de a másodikból nem kért. Kérdezte Iris, hogy itthon eszik e egyedül Benny, mert náluk abszolut nem hajlandó rá, de sajnos itthon is olyan, hogy mikor milyen kedve van. Kanállal már aránylag tud enni, ha akar, de tény, hogy sokszor ráhagyjuk és segítünk neki, hogy rákerüljön a kanalára a falat. Megkért, hogy ezentúl hagyjuk egyedül enni, ha hisztizik, akkor is hagyjuk rá, majd ha éhes lesz, akkor fel fogja emelni a kanalat. Igaza van, ebben tényleg én is egyet értek. Úgyhogy majd gyakoroljuk ezt is, mint a pohárból ivást, már az is tök jól megy.


Állítólag reggel már elég hamar megnyugszik Benny, a sírások főleg a lelkiismeretemnek szólnak, mert utána már jól elvan. Még mindig külön ül, nem ül a gyerekek közé, külön reggelizik és külön ebédel... viszont már bátrabb és néha játszik a csoportban, a reggeli énekléseket mindig csinálja velük, most éppen az udvarra nem szeret kimenni, ott sírdogál kicsit. Ma például azért, mert Sün Samu nem mehetett velük (nem akarják, hogy koszosak legyenek a plüssállatok-jogos), ezért kicsit "harcolt" Irisszel. :)


Mikor jöttünk el, elköszönt Iristől kezetfogva, beköszönt a csoportba, hogy "tschüssi Maria" (majd megzabáltam :D ) és mikor eljöttünk a kis mosdóknál, épp most a kezét az egyik kisfiú, Julian, neki is odaköszönt, hogy "tschüssi", erre Julian vissza, hogy "tschüss" :)))) Kész voltam, hogy már hogy búcsúzkodnak. :) Még lent is mondta Benny, hogy "Benny pápá Julian" :D :D


Hazafelé többször elmondta, hogy "Benny alszik ovi", de erre egyenlőre még várni kell... illetve nem tudom, hogy belevágjunk e ,vagy tényleg hagyjuk délig ovizni. A megérzésem azt mondja, hogy amint megszokja az ebédet az oviban, simán ott tudna aludni is, mivel neki az ebéd és az alvás összefügg, tudja, hogy utána aludni kell, és ahogy opáéknál is probémamentesen elaludt, szerintem az oviban is tudna aludni. Úgyhogy erről majd beszélek kicsit az ovónőkkel, hogy ők mit gondolnak, bár inkább Maria véleményére adok. :)


Ma és holnap délután a fiúk kettesben lesznek, mert délutános leszek, elég hideg van, még nem tudja P , hogy mi legyen a program, de biztos feltalálják majd magukat. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése