2011. október 10., hétfő

26. nap

 Megint egy újabb hét kezdődött...


A hétvégén Benny néha mondogatta, hogy ovi, ovi, de mivel azt a választ kapta, hogy a hétvégén az ovi zárva, így elég hamar beletörődött. :))))


Vasárnap a beígért reptér látogatás volt a program délelőtt Opával, mivel összegyűlt a 10 matrica és a nagy ajándék a reptér volt. Várta is Benny + nem is, mert hamar rájött, hogy én bizony nem megyek velük, így sírdogált, mikor meglátta Opát de végül elindult vele és csak a liftig sírt. :)))) Állítólag szuper délelőttjük volt, Benny élvezte nagyon a sok repülő látványát.


Úgyhogy talán kezdi érteni, hogy miért is jó matricákat gyűjteni, már mondja, hogy újra szeretne majd menni a repülőkhöz. :)


Reggel viszont kicsit mondogatta, hogy "nem ovi, zárva" , de azért hagyta magát felöltöztetni, megitta a tejet is, mondta, hogy almát pakoljunk az oviba stb...


Vette a cipőjét ügyesen, elhozta az egyik kisvakondos könyvét, hogy megmutatja Mariának és a kocsiba is ügyesen beszállt, bár néha mondogatta, hogy "apa, busz", de majd pénteken úgyis P viszi busszal, mert én dolgozok már. :)


Az oviba befordulva már picit mondogatta, hogy "nem ovi, nem", de nem nyüszögött, és nem volt annyira vészes. Szerencsére pont jött egy helikopter, így azzal elfoglalta magát és simán besétáltunk az oviba, a lépcsőnél összetalálkoztunk Marlene-vel, akivel múlt héten játszott délután, még ott sem volt annyira vészes a nyafi, de az öltözőben megint sírva fakadt, nem akarta levenni a kabátját, viszont már mondogatta, hogy "cumi, cumi", úgyhogy egyenlőre lehet hogy még azért is megy ez a sírás, hogy cumit kapjon. :)))


Mert utána beadtam a csoportba, és egyből csend lett. :)))) Állítólag bemegy, megkapja a cumiját, leül az asztalhoz és ott megnyugszik. Mire mentem le a kocsihoz, már nem hallottam egy hangot sem.


Ma fél 11-re kellett megint visszamennem (vajon mikor írhatok már végre más időpontot ehelyett? :D :D), a lépcsőnél már hallottam a hangját, hogy "mama, mama", de nem sírt, inkább csak már várhatott. Iris kihozta, és nagyon megdícsérte, hogy ma nagyon ügyes volt a Benny, mert ma először odaült a gyerekekhez reggelizni és ügyesen is evett és délelőtt is jól elvolt!!! Tehát valami elindulhatott benne, mert végre oda mert ülni a gyerekek közé, egy újabb lépéssel előrébb kerültünk...


Ezért nagy kegyesen holnap 3/4 11-kor hozhatom el és szerdától megpróbáljuk a 11-et.... tehát ezzel a tempóval talán karácsonyra már ott is aludhat (mire kezdődik a két hét szünidő)! :)))) (jó, ez most gonoszság, de akkor sem tudom megérteni ezt a rendszert :/ )


Ovi után bementünk a billába bevásárolni, de ma elég nyafka kedvében van Benny, igazi dacos ma, semmi sem jó úgy neki, ahogy éppen csináljuk, így a billában is lerendezett egy kisebb jelenetet, itthon pedig ebéd helyett hisztizett egy sort a szobájában, a végén pedig ebéd nélkül ment aludni. Éhen halni nem fog, mert evett eleget délelőtt, de nem hagyjuk rá, hogy szórakozzon az evéssel.


Remélem, hogy kialussza a hisztit, és délután nyugis lesz, bár már esik az eső, így nagy programot nem igazán tudunk csinálni sajnos... Túl korán kapott a mai napra matricát, de most már mindegy, a matrica főleg az oviért jár, és azért megérdemelte! :) Még ha utána itthon kisördöggé is változott, de ott bent mind a kettő ovónénitől dícséreteket kapott és azt mondta nekik, hogy megy holnap is... hát hajrá! :)

3 megjegyzés:

  1. A Te fiad az egyedüli, aki nem szokott még be?

    VálaszTörlés
  2. igen, a többiek már ott esznek, talán egy-kettő nem alszik még ott, de már mindenki ott ebédel. Kicsit későn érő gyerekünk van, de most már talán alakul a helyzet :)

    VálaszTörlés
  3. Ne izgulj, ez nem hinném, hogy gond lenne. Lehet eddig nem volt annyit gyerekek közt és távol tőled, de mindennek eljön az ideje. Fő, hogy már kezdi elfogadni a helyzetet.

    VálaszTörlés