2011. október 21., péntek

35. nap

 7. hét is kipipálva...


Igaz, ezen a héten csak kétszer ment Benny oviba, de ma már örültem, hogy legalább tegnap és ma el tudtam vinni, mert sok lett volna a kihagyott idő, így is nehezen rázódik vissza.


Tegnap délután nagyon hisztis, akaratos volt, nehéz most vele. Mindenre "nem" a reakciója és olyan szinten feltúrbózza magát, hogy hihetetlen. És ha esetleg már hajlanék a dolog felé, akkor a végén már az ellen is tiltakozik, amit eredetileg el akart érni és amiért a cirkusz indult. :) Tehát már tök mindegy, hogy mit akar, és én mit akarok, üvölt a semmiért. :))) általában tudom ignorálni, de néha tényleg nehéz és idegesítő, ki tud hozni a sodromból. (na, ezt ne úgy képzeljétek el, hogy üvöltök vele vagy megütöm, olyankor inkább édességbe fojtom bánatom :D :D )


Tegnap a közeli bevásárlóközpontot üvöltötte végig, nem volt jó neki már odafele a buszozás sem, a metrózás sem, a liftezés sem (ezeket pedig általában szereti), nem akarta bent levenni a sapkáját, kabátját, mikor elhoztuk a csomagot az egyik üzletből, akkor a pénztárnál is üvöltött, kapott az eladónőtől egy ajándék kis kamiont (reklámajándék), akkor picit csendbe lett, de elég hamar felhúzta magát a kamionon is és megint üvöltött, mikor már elvettem a kamiont tőle, hogy ha nem játszik vele, akkor tulajdonképpen el is rakhatjuk, akkor pedig az volt a baja.... áááááááá Hazafelé folytatódott a mindenért cirkuszolás, itthon is, így nem volt tévénézés (legalább volt miért cirkuszolnia megint, de az a fél óra ide vagy oda már mindegy volt). Kicsit nagyon fellélegeztem, mikor becsuktam az ajtót este utána és letettem aludni.... persze utána pedig már olyan édes, mikor alszik.... :))))))


Tegnap már nem volt láza és ma is láztalanul ébredt, jókedvűen, bár azért próbálkozott, hogy "nem ovi, nem". Tejivás után öltözködtünk, ma nem akart könyvet vinni, hanem az alvós maciját hozta, hogy ő jön velünk az oviba.


Mivel ma az egyik kisfiúnak, Juliannak volt a születésnapja, így nem kellett uzsonnát vinni, de ez sem tetszett Bennynek, mert így nem tudta hozni a bob mesteres hátizsákját, de aránylag kis hisztivel megúsztuk ezt az incidenst. :)


A kocsiban csak egyszer mondta, hogy "nem ovi", az ovi előtt kicsit rákezdte, de nem volt vészes. Felfelé menet megint lépcsőket számoltunk, így nem volt ideje nyüszögni, az öltözőben kicsit próbálkozott, de már este is elmagyaráztam neki, hogy anya és apa dolgoznak, azért, hogy neki mindig legyen desszertje, játéka, ruhája. És ha sír, azzal csak azt éri el, hogy esetleg ebbe az oviba már nem járhat, de akkor is kell egy másikba járni, ahol pedig sem a Maria, sem Katie, Sophie nem lesznek, úgyhogy inkább próbálja meg feltalálni magát ebben az oviban ,játszani a gyerekekkel , játékokkal és kihasználni az ott töltött időt. Nem tudom, hogy megérti e, de mondogatom ezt neki, hátha egyszer tényleg fel is fogja....


Nem akart bemenni, kicsit sírva fakadt, de Maria bevitte és aztán elég hamar csend lett, mert direkt vártam egy kicsit. Fél 11-re kellett visszamennem. (megint jó a tempó, mi? :( )


Mivel megint olyan "sok" időm maradt, így a közeli bevásárlóközpontba mentem kávézni és Bennynek kesztyűt venni, aztán fél 11 előtt pár perccel értem vissza. Kint voltak az udvaron, így csendben belülről figyeltem, hogy mit csinál Benny. Ők nem láttak engem, így jól meg tudtam figyelni őket. :)


Aranyos volt, először egy fánál bujócskázott valamelyik kisgyerekkel, aki egy biciklivel játszott, Benny pedig szaladt körbe - körbe a fánál, kezében a macijával és mindig vigyorgott, mikor a kisfiú elé került. :)))) Persze a kisfiút teljesen hidegen hagyta Benny, de ő nyitott a kisfiú felé és incselkedett. :)


Aztán odaszaladt Mariához is, vele is bohóckodtak, dobálta felé a macit, aztán a fejükre rakták, ahogy láttam, nagyokat nevetett Benny. Utána az egyik kisháznál játszott, ott is volt egy kisfiú egy dömperrel, Benny pedig szaladt körbe-körbe a kisháznál, be-bekukucskált a házba, incselkedett a kisfiúval, akit persze szintén hidegen hagyott Benny. :)))) De ő nem adta fel, ment a kisfiú után, figyelgette, aztán kijött a házból, szaladt körbe-körbe, tehát nem tűnt úgy, hogy problémája lenne.


Maria elindult befelé Johanes-szel, aki megharapta a száját és vérzett, na , az feltűnt Bennynek és egyből szaladt Maria után, görbült le a szája, de pont akkor léptem ki én is az udvarra és így nem lett gond. Persze mikor meglátott legörbült a szája, de nem sírt, inkább olyan panaszos arcot vágott. :)))))


Maria nagyon megdícsérte, hogy ma nagyon ügyes volt, abszolút nem volt ma cumi a szájában, mert észrevették ők is, hogy ha cumit kap, akkor vonul el teljesen, és simogatja a haját, nyugtatja magát, begúbózik. Itthon is főleg ezért vettük el tőle napközben, mert akkor csak a cumi van, és nem beszélget, nem játszik stb... úgyhogy ezt most kipróbálták ők is és állítólag segített. Néha kereste, de akkor úgy tettek, mintha nem hallanák, amit mondott és utána el is felejtette állítólag.


Mivel ma születésnap volt, így "egészséges reggeli" volt, ami azt jelenti, hogy biokenyér, pástétom, felvágottak, paprika stb. kerül az asztalra, mindenkinek ugyanaz. Benny itthon nem igazán eszik kenyeret, max. kiflit, de állítólag ma megevett egy fél szelet kenyérből szendvicset, paprikát és még odament Irishez az üres tányérjával, hogy még kér és megevett még egy kenyeres szendvicset!!!!!! Inni viszont szinte semmit nem iszik az oviban, erre kell majd figyelnünk, hogy itthon  mindig eleget igyon.


Tehát a mai napot dícsérettel zárta, persze utána a billában és itthon is folytatta a tegnapi műsorát, sőt hazafelé a parkolóból a lépcsőházig kétszer is leült a földre hisztizve.... ez is egy kemény menet lesz, mire ezt a dackorszakot kinövi, nem tudom, hogy melyikőnket viseli meg a legjobban, de tény, hogy rengeteg türelemre van szükségünk.


Kiváncsi leszek, hogy mit hoz a jövő hét, pénteken délelőttös leszek, jó lenne megpróbálni az ebédet, de meglátjuk majd, hogy milyen napok következnek a 8. héten..... azért sem adom fel, bármilyen nehéz is néha, mert tényleg hiszem, hogy jó helye lesz itt Bennynek, még ha ő ezt momentán nem igazán hiszi el nekem. :(

1 megjegyzés:

  1. Látom, alakul a helyzet! Sok kitartást kívánok nektek és hidd el, előbb-utóbb majd nem akar hazajönni az oviból!!!!

    VálaszTörlés