2009. február 17., kedd

31. heti hírlevél

 Ha kedd, akkor hírlevél, megint sok érdekes információ Bohne Baba fejlődéséről. Szeretem ezeket a hírleveleket, mert jó érzés tudni, hogy éppen mi történik a pocakomban ezzel a kis lurkóval. :))



29. hetes ultrahang képMostantól egészen születéséig, gyermeked súlyra gyúr inkább és nem hosszra. Azaz súlya gyorsabban gyarapszik majd, mint a termete. Mostanra tüdeje és emésztőrendszere is szinte teljesen érett a kinti életre. Kisbabád irisze a fényre már összehúzódik, majd kitágul. Bőre pedig már nem pirosas, hanem finom, babarózsaszín, hála a bőr alatt felhalmozott fehérzsírsejt raktáraknak. Körmei már elérték az ujjak végét. Már több, mint 1,5 kiló és 41 centi.
Az általad tapasztalt légszomjaknál eszedbe juthat, hogy gyermeked esetleg nem jut elég oxigénhez. Ez nem igaz: a méhlepény tökéletesen ellátja magzatodat a szükséges mennyiségű oxigénnel.

Egy év, és kisbabád már egy 43 hetes törpeterminátor lesz! Most még nem hiszed, pedig?



Tényleg fura és felfoghatatlan érzés még valahogy, hogy jövő ilyenkor már egy 43 hetes kisfiú lesz a napjaim középpontja, egy kis törpeterminátor. :)))


A hírlevélben volt még pár gondolat a kismamák tüneteiről is, amik a 31. hét környékén elfordulhatnak, nálam egész jól jelentkezik szinte mindegyik, napról napra egyre több:


A Te tested:


Időnként megfájdulhat a hasad a súlytól, egyre növekvő albérlőd miatt pedig bordáid és medencéd is sajoghat. Bár csodás dolog, hogy gyermeked ilyen szépen fejlődik, nem mindig felhőtlen az öröm, igaz? A nyomás és a növekvő súly különféle fájdalmakat produkálhat, ezek közül a leggyakoribbak a hát és derékfájás, valamint a medencetáji fájdalmak. Kérd meg partnered, hogy masszírozzon meg, vagy vegyél egy melegítő párnát, ez igen hasznos lehet mostanság. És továbbra se feledkezz meg a helyes testtartásról, a tornáról, valamint a finom nyújtásról, ami szintén segíthet. 


Ezekkel a tünetekkel találkozhatsz:


Mellek: érzékenység, telítettségérzet, színváltozás a bimbóudvaron


Gyakori vizelési inger (nálam ez fél óránként jelentkezik kb... )  :))


Székrekedés (pedig már annyira soooook csokit sem eszek)


Gyomorégés (reggel, délben, este, éjszaka..... a tej már a legjobb barátom) :)


Alkalmanként fejfájás ( szerencsére MÉG nem igazán fordul elő )


Striák ( egyenlőre ezek is ismeretlenek számomra )


Viszketés ( egyik kedvenc időtöltésem, a babakuckó vakarászása, nagyon kellemes tud lenni, szerintem Bohne baba is imádja ) :)))


Aranyér ( engem sem került el, és mi lesz még később?!?  )



Úgyhogy az utolsó hetekben nem panaszkodhatok, hogy nincsenek terhességi tüneteim, most megismerem, milyen is a hátfájás, derékfájás, ma éjjel például "csak" 5-ször voltam pisilni, pedig direkt nem iszok este már sokat, hogy elkerüljem az éjszakai vándorlásokat. :)))) De úgy vagyok vele, hogy fájhat itt, fájhat ott, járhatok ezerszer pisilni egy órában, éghet a gyomrom egész nap, a lényeg az, hogy ez a kis lurkó odabent jól érezze magát, legyen egészséges és nemsokára megismerhessem, a karjaimban tarthassam, számomra ő a legnagyobb és legszebb ajándék és csak ez számit!!!


3 megjegyzés:

  1. Csajszi!Kitartás:):)mindent értük,nem igaz?:)vártalak msnen,híreim vannak:)

    VálaszTörlés
  2. Húú tényleg én is mindig azt veszem észre, hogy "már megint hírlevél" :) Durva, tényleg gyorsan telnek a hetek.. És az Anne Geddes képek nagyon szépek!! (hú ma majdnem vettem egy hello kittys pizsit, csak nem volt nálam annyi pénz :D)

    VálaszTörlés
  3. Jane, tessék megvenni a hello kittys pizsit, abból sosem elég!!!! :))) Nekem is van már egy pár, gondoltad volna? ;) :))

    VálaszTörlés