2009. február 16., hétfő

hétfő

 Tegnap nem igazán volt kedvem írni, nagyon rossz hírt kaptam otthonról és egész nap a hatása alatt voltam, így inkább hanyagoltam mindent és mindenkit. Ma is még sokat gondolok rá, de igyekszek lekötni a figyelmemet, hogy ne tudjak agyalni és idegeskedni.Talán idővel jobb lesz.....


Reggel megint voltam kismama foglalkozáson, a mai téma a szülés utáni 6 hét volt, ismét sok érdekességet mesélt a szülésznő. Elmondta, hogy szülés után ne keljünk fel sosem egyedül az ágyból, hanem hivjunk nővérkét vagy segítséget, mert a lábunk még nem biztos, hogy meg bírja tartani a testünket és nehogy rosszul legyünk. Azt is mondta, hogy sosem vigyük az első pár napban a kezünkben a babánkat, hanem az arra kijelölt kiskocsikban, mert ha esetleg leesne a vérnyomásunk vagy ilyesmi, akkor a babának is baja történhet egy esetleges ájulás következtében. Nagyon kell figyelni a kórházban is a megfelelő tisztálkodásra, az egyik legfontosabb művelet, amit ezerszer kihangsúlyozott: a bidé, bidé, bidé. :)))) Még sosem használtam bidét, de majd most megismerkedhetek vele. :)))


Kicsit fura, hogy nagyon szajkózzák itt is, hogy a szülés alatt ez és ez az apuka feladata, nem értem, hogy olyankor ki csinálja azokat a feladatokat, mikor az apuka nem jön be, vagy ne adj isten, nincs is apuka.... olyankor mi van???


Viszont a szülés utáni 6 hétnél érdekes módon alig volt említve az apuka, inkább olyan tanácsok voltak, hogy ha megtehetjük, főzzünk már most előre, fagyasszuk le, hogy az első hetekben csak mikrózni kelljen a korábban megfőzött kaját, stb.... P erre egyből reagált, hogy hiszen itthon lesz ő is, ő is tud főzni.... érdekes, ilyenkor nem gondolnak arra, hogy az apuka is tud ebédet készíteni?


Szóval érdekes volt a mai foglalkozás.... jövő héten a szoptatás lesz a téma, erről elvileg majd két alkalommal is fogunk beszélgetni, remélem hogy sok jó tippet fogok hallani.


A torna alatt pedig megint lélegezni tanultunk, most a fájdalmak közti lélegzés volt terítéken, a hasi lélegzés, ez tetszett. Annyira ellazultam, hogy majdnem elaludtam. :))) Ja, előtte pár vajúdási pozíciót is megmutatott a szülésznő, persze megint extra kiemelve az apuka feladatát..... no comment.


P ma szabadnapos, így este elmegyünk valahova vacsorázni, holnap egy volt kolléganőmmel fogok sütizni egyet, szerdán P megint szabadnapos lesz, végre megvesszük az étkező székeket, mert hétvégén jön az asztalosunk Magyarországról és hoz pár dolgot, amit rendeltünk tőle, mint például egy új étkező asztalt is. :)) Csütörtökön P egyik nagynénjével talizok, pénteken ügyeket intézek, és megint eltelt egy hét... Szaladnak a napok, amit most valamiért nem is bánok, legalább elterelik a gondolataimat a rossz dolgokról és nincs időm agyalni és kombinálni....


Közben várom a tavaszt, ma megint havazik, egyszerűen hihetetlen, hogy Holle anyónak még nincs kedve eldugulni jövő évig..... Addig is hoztam egy kis virágot, csalogassuk a tavaszt vele, hátha ideér hamarosan!!!!! :)))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése