2009. május 23., szombat

elmélkedés

 Így 4 hét után kicsit elgondolkodtam ma az anyaságról, hogy mit szeretek benne, és mi az, amit még meg kell(ene) szeretnem. :)))

Amit nem szeretek (még), de hozzátartozik a mindennapokhoz:

-büfiztetni

Szegény Ben bébi elég nehezen tud büfizni néha, olyankor elég keservesen tud sírni, nyüglődni, néha szopi közben is már nyugtalan, kiköpi a cicit, szenved csak, olyankor a vállamra dobom, és néha összejön egy-egy büfi, de nem mindig, olyankor tovább szenved ő is és én is.....szóval ez egy szükséges rossz a szopik után, de majd csak belejövünk.

-a fájdalmát nézni, de nem tudok neki segíteni

Na, ez az egyik legrosszabb, mikor látom, hogy fáj a hasa, de nem tudok neki segíteni. Mikor látom, hogy erőlködne, kakilna, de nem megy neki...... olyankor a szívem szakad meg, de nem tudok segíteni. Olyankor jól jönne egy varázspálca, amivel hipp-hopp elűzném a "szélmanókat" és máris jobban lenne.

-a bizonytalanságot

Hogy mindent jól csinálok e, fel van e rendesen öltöztetve, nem fázik e, nincs e melege, nem süti e nagyon a nap, evett e eleget, és még sorolhatnám a többi anyai paráimat... :)

Azt hiszem, hogy ide fog tartozni majd még a körömvágás is, bár még nem vágtam, de egyszer eljön annak is az ideje, már most félek tőle. :))))

Amiket pedig szeretek:

-mikor belefúrja a fejét a nyakamhoz, mint egy kiscica, szinte már csak dorombolnia kellene. :)))

-mikor szopizik és közben jóízűen morog, cuppog hozzá, akkor tudom, hogy elégedett. :)))

-mikor a kezével megfogja a kezemet (tudom, hogy még nem tudatosan, de akkor is jól esik) :)))

-mikor reggel odaveszem magam mellé az ágyba és még visszaalszunk egy órácskát ketten :)))

-mikor fürdés alatt már nem sír, hanem les a nagy bogár szemeivel érdeklődve

-mikor a nagy sírásban meg tudom nyugtatni őt azzal, hogy egyszerűen csak átölelem

-mikor elalszik a karjaimban jóízűen (tudom, a Suttogó szerint erre ne szoktassuk rá, de most kit érdekel a Suttogó???) :))))

-azt hiszem, még sorolhatnám a napjaink szinte összes pillanatát, mert mindent imádok, amit ő csinál!!! :)))

Lassan elmegyek tusolni, úgy tűnik, hogy már álomországban jár Ben baba, így kihasználom az időt egy kicsit magamra, aztán alvás a következő szopiig. :))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése