2009. május 30., szombat

generációk

 Ma itt voltak anyáék és a nagyim, aki már 80 éves is elmúlt. Szegényke már nem igazán tud menni, szinte ki sem mozdul az egyszobás lakása falai közül, vagy ha valahova mennie kell, akkor általában anyáék viszik kocsival, mint például a temetőbe a nagypapám sírjához stb...

Eddig egyszer volt Bécsben, mert mióta itt lakunk, folyton mondogatta, hogy szeretné még megérni, hogy megnézhesse, hol élek stb, így tavaly nyáron anyáék kihozták egy napra, megnézte a lakásunkat, utána taxival bevittük P munkahelyére a belvárosba, a híres Kärtner Strassét megnézte, a Stephansdom-ot, P munkahelyén ettünk eredeti wiener schnitzel-t, szóval nagyon jó kis napja volt a nagyinak akkor is.

Mióta Ben baba megszületett, mondogatta anyáéknak, hogy ő is kijönne, hogy megismerje a dédunokáját, mert Benny a 2. dédunokája, de az első, az unokanővérem lánya már 17 éves, tehát már tényleg régen volt kisbaba a családban. Ezt a hétvégét lőtték be anyáék optimálisnak, így ma reggel elindultak otthonról, fél 12 körül voltak itt, Ben bébi éppen kaja után volt, de még nem aludt, így boldogan fogadta a látogatóit. :)))

Kézről kézre járt, nagyija is, dédnagyija is dédelgette, becézgette, gyönyörködött benne. :))) Kapott sok szép ruhácskát, zoknicskát, nagyon csini lesz majd bennük. Annyira fel volt pörögve, hogy elfelejtett aludni, nem tudta lecsukni a szemeit, nem akart lemaradni semmiről, aminek az lett a vége, hogy később, amint cicire tettem, bealudt, tehát enni sem evett igazán....így másfél, két óránként éhes volt, de 5 perc után mindig bealudt a mellemen, viszont maximum fél óra múlva felriadt és megint köztünk akart lenni. :))) Anyáék 4 körül indultak haza, akkor babakocsiba pakoltuk, és lementünk sétálni. Mondanom sem kell, hogy még a lakásban bealudt a babajárgányában, a sétát végigaludta és még most is alszik....pedig 8-kor fürdés lenne....de azt hiszem, a mai napirendünknek amúgy is lőttek már, lesz, ahogy lesz...viszont a melleim szétdurrannak lassan, mert nem ehhez a kajamennyiséghez szoktak, ez a mai még egy madárkának sem lenne elég, nem is értem, hogy ez a kis herkules fiúcska hogy birja ilyen kevés kajával....mindenesetre most jól kidőlt, mert alszik, mint a bunda. :)))

Anya hozott pár fotót gyerekkoromból, majd bescannelem őket, tényleg van egy-kettő kép, amin mintha Benny lenne, annyira hasonlít rám...én pedig állandóan P-nél kerestem a hasonlóságot, mert magamból nem sok mindent találtam....de a fotók alapján majd lehet látni, hogy én is jelen vagyok a fiam génjeiben. :)))

És íme kettő mai kép a két generációról, a dédiről és Bennyről, ahogy éppen ismerkednek:


2 megjegyzés:

  1. De aranyosak:)) Amúgy P hol dolgozik? Én is megennék egy igazi Wiener Schnitzel-t;))

    VálaszTörlés
  2. P a 3 Husaren étteremben dolgozott, de hétfőn kezdett egy új helyen. Egyszer schnitzelezhetünk egyet, ha Bécsben jársz... :)

    VálaszTörlés