2011. szeptember 22., csütörtök

14. nap

 Alakul, alakul...


Én mentem 11-re Bennyért, és örültem, hogy kint vannak az udvaron, mert így el tudtam jobban csípni Mariat, az egyik ovónénit. Odaérve még bentről meglestem Bennyt, aki cumival a szájában volt, de rollerezett, nem sírt!!!!!! Ügyesen eljátszott, de tény, hogy Maria közelében volt most is. :)


Mikor meglátott, nem fakadt sírva, csak odabújt. :) Mondtam neki, hogy adja oda a cumit Marianak, mert az nem kell már nekünk, egyből vitte is neki és elköszönt. Én pedig közben gyorsan megkérdeztem, hogy alakulnak a napok, milyen a délelőtt, miután elmegy P és hogy miért nem ebédel végül ma Benny ott.


Maria elmondta, hogy mig P ott van, Benny nem igényli sem a cumit, nem sír, ügyesen eljátszik, mikor P eljön, akkor van kis sírás, kéri a cumit, de olyankor mondják neki, hogy megkapja a cumit, ha befejezi a sírást, és ez általában bejön, abba is szokta hagyni...


Délelőtt néha sírdogál picit, de hamar megnyugszik, segít összepakolni ügyesen és ma először nem akart reggelizni, de aztán végül ő is evett egy szalámis kenyeret. Ma születésnapja volt az egyik kisfiúnak, ilyenkor nem kell vinni reggelit, hanem mindenki ugyanazt eszi, végül Benny is bekapcsolódott a reggelibe állítólag.


Sokszor Mariaval akar játszani (ahogy itthon is), ő olyankor mondja neki, hogy menjen, játszon ezzel és azzal a játékkal, ő figyeli, de nem akarja rászoktatni, hogy mindig vele megy, mert akkor nem fogja megtanulni, hogy egyedül vagy a másik gyerekekkel is játszhat. Ezt itthon mi is így csináljuk, mert nekünk is "dirigál", hogy hova üljünk, mit csináljunk, míg ő játszik. Itthon már egész jól működik, hogy egyedül is eljátszik, úgyhogy szerintem ez majd az oviban is működni fog.


Azt nem szereti állítólag, mikor hirtelen változás történik, például kimennek felöltözni, hogy lemenjenek az udvarra. Gondolom, mert olyankor még többen sírdogálnak, be vannak sűrítve a kis öltözőbe, és túl sok neki az összes gyerek azon a pár négyzetméteren, de majd ebbe is belejön.


Az ebédet állítólag ők péntekre írták be, végülis nekem kétszer is hét elején csütörtököt mondtak, de mindegy.... a lényeg, hogy holnap elvileg már ott ebédel és hétfőn is, kedden pedig elvileg ott alszik. Az elején majd még kettő körül kellene elhoznom, ha lehet, mondtam, hogy amíg nem találok munkát, addig menni fog, de bármikor összejöhet a munka és akkor már nehézkesebb lesz, ezért szeretném, ha most már kicsit jobban alakulna az ovizás.


Hazafelé aranyosan jött velem kézenfogva Benny, busszal jöttünk, kommentált mindent. :)


Holnap akkor ebéd még az oviban, délben megyünk érte Tante Bejával és onnan egyből indulunk haza Rácalmásra, abban reménykedve, hogy lesz annyira fáradt Benny, hogy útközben aludjon valamennyit....

2 megjegyzés:

  1. Nem vagy egyedül: http://hangalia.blogspot.com/2011/09/ovi-ugy.html

    VálaszTörlés
  2. Mi is ezen a héten mentünk először oviba. Eddig nagyon jól viselte Mesike. Az első naptól ott aludt. Veletek sem lesz baj. az még belefér a kezdésbe, ami Bennynek probléma. Nem könnyű időszak ez a kicsiknek!

    VálaszTörlés