2008. december 10., szerda

látogatók

 Tegnap este 10-kor megérkeztek a húgomék, addigra már az asztalon gőzölgött a lasagne, amit rendeltek. :) Kipakoltak, kajáltak, aztán éjfél utánig beszélgettünk, megnézték Kicsi Bohne moziját, amit Sopronban kaptunk a 4 dimenziós ultrahangon, tetszett nekik is nagyon. :)) Jó volt nézegetni megint, már várom a pénteket és a hétfőt is, mert most kapok elég mozizást, pénteken a nagy szervi ultrahangon nézhetem meg tüzetesen a babánkat, hétfőn pedig a nődoki fogja leellenőrizni, hogy minden oké e. Utána gondolom, megint 5 hetet kell várnom, hogy újra mozizhassak, hacsak nem megyünk át megint Sopronba közte. :))) Majd még meglátjuk. Olyan jó nézegetni, hogy a kis emberke mivel tölti az idejét a kuckójában, hogyan fejlődik stb...


Mondjuk érdekes, mert a november 25-ei 4 dimenzióson azt irta a doki a papírra, hogy a becsült súlya 345 gramm és ha ezeket a hirlevelekt olvasom, akkor mostanában kellene ennyi súlynak lennie, akkor ezek szerint jól éldegélhet "odabent", nem kell félni, hogy alultáplált lenne. :))


Tegnap kihozták a húgomék a könyvküldeményemet is, amit a múltkor rendeltem anyáékhoz, van benne egy Cini Cini Muzsika  könyv, amit a múltkor a tescoban láttam, csak elfelejtettem megvenni. Jaaaaj nagyon jó volt újraolvasgatni a régi mondókákat, mint pl. a Fut robog a kicsi kocsi, rajta ül a haragosi és hasonló jópofa dolgok. :))) Majd fogok olvasgatni már most a Kicsi Bohne babának, hogy ismerkedjen a magyar népi mondókákkal, játékokkal. :))


Tegnap a postás is két könyvet hozott, amit az Amazonon rendeltem, a kétnyelvűségről szerettem volna utánaolvasni, mert a neten nem igazán találtam semmit és sajnos magyar nyelvű könyveket sem igen, úgyhogy németül rendeltem kettőt, érdekel, hogy mit ajánl a szakirodalom, ha az apuka és anyuka más nemzetiségű. Mindenképpen azon leszek, hogy a babácskánk magyar-német nyelven nevelkedjen, de tudom, hogy a német majd idővel erősebb lesz neki, mivel német nyelvterületen élünk. Én azért mindenképp meg fogok próbálni mindent megtenni, amit tudok, hogy a magyart is folyékonyan beszélje.  


Na, megyek mosogatni, kihasználom kicsit az időt, hogy egyedül vagyok itthon, és utána pihenek kicsit, hogy délután bírjam a sétát, a tömeget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése