2009. március 23., hétfő

utolsó vizsgálat

 Ma megvolt az utolsó vizsgálat is, ami a kiskönyvben elő van írva, itt Ausztriában egy kicsit más a terhesgondozás. Elvileg most már nem kell a nődokihoz menni vizsgálatra, mert már bármikor érkezhet a bébi. A kórházba sem kell előre bemenni, csak ha szülés van..... engem ez nem annyira nyugtat meg, de ez van. Viszont így, hogy járok az akkupunktúrára a nődokimhoz, így minden héten meglessük majd Bohne babát ultrahanggal, megnyugtatott a doki ma. :))) A vizsgálaton minden rendben volt, 9,5 cm Ben baba fejátmérője, a mérete tökéletes a korához képest, tehát aggodalomra semmi ok. Láttam, ahogy vert a szívecskéje, de szegénykének már nem sok helye van odabent, úgy össze volt kuporogva, mint egy kiscicus. :)))

Az akkupunktúra amúgy érdekes volt, kaptam tűket a bokámhoz, a sípcsontomba, kettőt-kettőt az alkaromba a csuklómhoz és egyet a fejem tetejére, a fejbőrömbe. Először 10 percig voltak bent ezek a tűk, nyugodtan kellett feküdnöm, ami nagyon jól esett, majdnem el is aludtam. :))) Aztán tiz perc után a doki állított valamit a tűk végén és megint 10 percig feküdnöm kellett nyugiban. Összesen tehát 20 percig tart egy kezelés, fájni nem fájt, inkább kicsit feszítő érzés volt, de nem fájdalmas. Majd jövő hétfőn megyek újra. Ma elkezdtem a málnalevél teát is inni, így együtt remélem, hogy lesz valami kis hatása. Bár a doki megint nyugtatott, hogy majd meglátom, hogy milyen jó hatása lesz a szülésnél ennek a kezelésnek, hát kiváncsian várom. :))))

Ja és érdekes volt, hogy itthon direkt megmértem a vérnyomásom a doki előtt, 128/71 volt, erre a dokinál megint magasabb volt, mert 144/82-t mért.... szerintem ez a dokival függ össze vagy én nem tudom, mert fura, hogy itthon mindig oké a vérnyomásom, nála pedig így megugrik..... de most már ez a pár hét remélem, hogy nem hoz újabb meglepetést és minden rendben lesz....

Ma megkaptuk az új nespresso kávégépünket is, amit P nagybátyja által rendeltünk magunknak a szülinapunkra, nagyon vagány kis masina, mindjárt neki is állok olvasgatni, hogy mi hogy müködik. :))) Direkt olyat szerettem volna, ami cafe latte-t is csinál, mert én főleg sok tejjel szeretem a kávét, bár amióta Kicsi Bohne a pocakomban van, nem kávézok igazán....de áprilistól már szeretnék néha néha egy jó kis tejeskávét iszogatni.

Kicsit elfáradtam ma, már egyre nehezebben bírom a gyűrődést, igyekszek nem is sok programot összesűriteni egy napba, hanem általában egy programot maximum, ami előtt és után pihenni tudok. :))) Most át is telepedek a kanapéra és olvasom a kávéfőző leírását.... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése