2009. január 13., kedd

26. heti hírlevél

 Mivel mindig kedden kapom meg az aktuális hírlevelet, így a pocakfotók után következzen Kicsi Bohne fejlődésének következő lépése:



 


24. hetes ultrahang képMár működnek gyermeked bőrének faggyú és izzadtságmirigyei. Most már tökéletesen láthatók az ujjkörmei, a lábkörmei, a szemöldökei és szempillái, amelyek egészen a születéséig növekedni fognak. Már tökéletesen reagál a hangokra, jól hall téged és azokat, akik körülötted élnek, dolgoznak. Bár azt hisszük, hogy az anyaméh csendes hely, igazából már eddig is rengeteg hang, zaj vette körbe magzatod. A szívverésed, emésztésed zajai, más testi funkciók hangjai, és ezek mellett a kívülről érkező hangok. Hirtelen zajokra akár meg is ugorhat gyermeked. Most már 36 centi körül mozog hosszban, súlya már majdnem egy egész kiló!
A méhedben a sötétség sem örök, némi fény átjut bőrödön és szöveteiden, de ez pont elég ahhoz, hogy gyermeked érzékelje a fény és sötét váltakozását. A baba bőre ráncos, áttetsző, és kissé vöröses is, mivel már a bőr véredényei is kifejlődtek. Vénái és ütőerei tökéletesen látszanak még a bőr alatt, bár lassacskán áttetszőből opálossá válik a bőr, ahogy a következő hónapban egyre több zsír halmozódik fel alatta. Tüdejében most fejlődnek a hörgőcskék, és elkezdődik azoknak a felületaktív anyagoknak a termelődése is, melyek születése után majd segítik a tüdők kitágulását. A létfontosságú szervek már kifejlődtek, 10 babából azonban még mindig csak négy élné túl a megszületést komoly orvosi segítséggel.



Azért még mindig maradjon a kuckójában Kicsi Bohne Baba, élvezze csak anyukája 5 csillagos szervízét. :))) Ma bejelentkeztem Sopronba is 4 dimenziós ultrahangra, majd 27-én, kedden délelőtt megyünk egyet babamozizni, remélem hogy megmutatja majd nekünk az arcocskáját, hogy utána már tudjunk találgatni, kitől örökölte az orrát, a száját, a pofikáját stb... :))) Már várom nagyon. De addig még jövő hétfőn nődoki látogatás, ott is kicsit megleshetjük, csak a dokimnak nem igazán jó minőségű az ultrahang masinája, amit az is bizonyít, hogy ő az egyedüli, ahol nem láttunk eddig még kukacot, viszont mindenhol máshol elég egyértelmű bizonyítékot kaptunk arról, hogy Kicsi Bohne ÚRFI érkezik hozzánk. :))


A náthám már lassan elmúlik teljesen, ma még itthon pihenek, holnap pedig elmegyek a laborba délelőtt. Bár kutya egy idő van, sok kedvem nincs kimozdulni a meleg lakásból, de holnap már muszáj lesz. Mindegy, majd utána shoppingolok kicsit, hátha végre találok gatyát, hogy megnyugodjon a lelkem. :)))

8 megjegyzés:

  1. Húúha már egy kilóó:)) Én jó vaskos voltam amikor megszülettem. Aztán így egy két évtizeddel a történtek után sikerült jó formát elérni:)) El sem tudom hinni, hogy mi is ilyen pindúrpandúrok voltunk valaha..Bambi.. Amúgy tudnál nekem segíteni? Látom hogy neked nem beállított sablon háttered van. Ezt hogyan lehet csinálni? Meg hova kell illeszteni a linket a sablonoknál? Próbálkoztam elöbb de sose sikerül:((

    VálaszTörlés
  2. Nekem csak a margaréták vannak másik oldalról, a többi nlc sablon. A blogom bal felső sarkában van egy kis ikon, ha rákattintasz, rávisz egy oldalra, ahol háttereket is keresgélhetsz. Ha megtalálod, amelyik tetszik, alul van egy olyan menü, hogy "click here for myspace code", na erre rákattintasz, és kijelölöd az egész kódot, és bemásolod az nlc blogszerkesztésénél a Magadról rublikába és elmented. Ezután elvileg müködni fog a háttered. De ha mégsem megy, segítek akár msn-en is, ha gondolod. ;) :)

    VálaszTörlés
  3. Csak még valami:) A keresztneved igazából -teljesen véletlenül - A-val kezdödik?:)))

    VálaszTörlés
  4. De igen, teljesen véletlenül azzal kezdődik. ;) :)) Hol találtál meg? :))

    VálaszTörlés
  5. Iwiwen:) és most vagy írtam neked ott, vagy beégtem valaki ismeretlennél :DDDD :)

    VálaszTörlés
  6. Szerintem nem égtél be.... ;) :)))

    VálaszTörlés
  7. Nézzél be hozzám Bambi, kaptál tőlem valami szépet! :-)))

    VálaszTörlés