2009. január 8., csütörtök

A névválasztós sztori

 Ígértem, hogy leírom a történetet, ahogy Kicsi Bohne végleges nevét megtaláltuk, mert nem volt egyszerű. :)))


Amikor P-vel egy pár lettünk és kezdett komolyra fordulni a kapcsolatunk, akkor ő mindig mondogatta, hogy ha neki majd egyszer fia lesz, akkor a nagypapája után szeretné elnevezni, aki Rudi volt. És még nevetett is hozzá, hogy milyen vagány lenne, hogy a fiát Rudinak hívnák, de y-nal, tehát Rudy. :))) Na, én már nem nevettem ennyire, mert nekem a Rudi egy nagyon fontos név volt az életemben, mert a kedvenc fekete kandúromat hívták így, akit imádtam. :)))) Több évig a család cicája volt Rudi, velem aludt sokszor a szobámban, nagyon szép cica volt. Egyetlen egy furcsa dolga volt, hogy nem tudott igazán dorombolni, úgy mutatta ki azt, ha jól érezte magát, ha mondjuk dögönyöztük, hogy elkezdett folyni a nyála vagy az orra.... :)))) mi pedig papírzsepivel törölgettük. :))) Tehát ha nekem valaki azt mondta, hogy Rudi, mindig megjelent előttem a kandúrom csöpögős, szeretettre éhes feje és nem tudtam ezt a nevet egy emberrel összekötni, csakis a cicámmal, aki sajnos egy téli éjszaka már nem jött soha többé haza.


Tehát P hajthatatlan volt, hogy márpedig az ő fia csakis Rudy lehet. Én próbáltam győzködni, de nem hatotta meg. :)) Éppen ezért bennem csakis kislány gondolata volt, pláne azért is, mert a legtöbb "macho" pasinak lánya született, mint például Dopeman, Gangxta, és az összes tetovált pasi, aki az utcán szembejött velem, rózsaszín habos-babos ruhácskás kislánnyal sétálgatott. Mivel P is eléggé tetovált és nagy rockabilly, mindig mondtam neki, hogy meg fogja látni, hogy neki is lánya fog születni és szerelmes lesz a lányába, aki majd meglágyítja ezt a kemény pasit. :)))


Aztán kiderült, hogy babát várok és elkezdődtek a találgatások, hogy vajon kisfiú e vagy kislány Kicsi Bohne.... és jöttek újra a nevek ugye. A lánynévnél nem volt nagy dilemma, mert mindkettőnknek nagyon tetszett a Sophie név, így az már eldöntött helyzet lett volna. Viszont a fiúnál újra felbukkant Rudy szelleme, mert P még mindig hajthatatlan volt. A pozitiv teszttel a kezemben elé álltam és megkértem, hogy vegye le rólam azt a nagy követ, hogy a leendő fiamat Rudynak kell neveznem, mert így nem tudom élvezni a terhességet, ha a fekete kandúrom képét össze kell kötnöm egy kisbaba arcocskájával. :))))) Korábban már annyi nevet felsoroltam neki, de ő mindig a Rudynál maradt. Viszont most az egyszer "megkegyelmezett" és azt mondta, hogy jól van, rendben, akkor nem lesz Rudy, de neki még egyetlen egy név tetszik, az pedig a Bruno. Mert korábban ezt is mondtam neki, hogy hallottam egy nagyon cuki nevet, Bruno és becézve Brumi. :)))) Na, eldöntöttük, hogy akkor Bruno lesz a fiúnk, ha fiú lesz. Tudni kell, hogy a családnevünk elég hosszú, tehát nálunk a nagyon hosszú keresztnév felejtős, mert így is elég néha aláírni a nevünket, nem akarunk kitolni a gyermekünkkel, hogy valami kacifántos névvel lássuk majd el, aminek leírásánál állandóan a szüleit szidná csak. :))) Tehát maradtunk a Brunónál, de aztán én elbizonytalanodtam, hogy oké, mig kicsi, tényleg cuki a Bruno, de mondjuk egy 20 éves gyereket Brunonak hivni elég gáz is lehet, úgyhogy újabb néven gondolkodtam. P-nek nem szóltam először, de egy nap szólt, hogy mégsem tetszik neki a Bruno, ő is ugyanezeket gondolta a névvel kapcsolatban, amit én. Na, újabb dilemma, akkor mi legyen az a név, ami mindkettőnknek tetszik és a gyerekkel sem kitolás? :))) Akkor már ment a Giovanni és Jana Ina története a PRO7-en, akik szintén babát vártak és mikor megszületett a kis bébi, Gabriel Brunonak nevezték el. Gabriel, azaz angyal, nekem nagyon tetszett ez a név is. Feldobtam a labdát, de P ismét leszavazta, miszerint neki volt egy kollégája, akit Gabrielnek hivtak és nem szerették, ezért mindig erre a srácra gondolna a név hallatán, tehát felejtős..... egy darabig még harcoltam Gabrielért, de hiába. :))) Na, akkor én a Fabian-t is feldobtam, mert azt jelenti, hogy Bohne, azaz Bab és mivel már akkor is Kicsi Bohne babának hivtuk, és a családnevünk is F betüvel kezdődik, tök jó hangzású lett volna... de ugye mondanom sem kell, hogy megint le lettem szavazva. :))) És akkor, mikor már nekem alig volt ötletem, P-nek bevillant egy kb egy-másfél éve tőlem hallott név, mikor a Jóbarátokra rá voltam kattanva és végignéztem a tiz évadot dvd-n, ott volt a Rossnak a gyereke: BEN. Így simán, röviden, BEN. És P-nek akkor nem tetszett, de most valami sugallatra mégis Bent választott, aminek én nem lettem az elrontója, tehát Kicsi Bohne leendő neve: Ben, Benny Baba :) Ami azt jelenti egyébként, hogy "a szerencse fia". Szerintem jól választottunk, elégedett vagyok vele. :))) 


Hát ennyi a sztori, nagy menet volt, de szerintem jól jöttem ki belőle a végén.... :))


Most viszont mennem kell, mert P felébredt és indulunk a szüleihez vacsizni..... majd keresek képet a Rudi kandúromról, hogy mindenki láthassa, miért harcoltam annyira a Rudy név ellen. :))))

5 megjegyzés:

  1. Gratulálok a névválasztáshoz! Ez így nagyon jól sikerült! Nomen est omen...
    Egyébként gyönyörűszép a kisbabád! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom rzso-hoz. :-)) Gratulálok! :))

    VálaszTörlés
  3. Rzso és Duma, nagyon köszönöm Nektek, aranyosak vagytok! :)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok én is! És küldtem már a mi kis pocaklakónkról egy képet, illetve az iwiw-en is írtam, hogy mi is ilyen örömök elé nézünk, mint ti. Ha már nem dolgozom, talán én is vezetek egy blogot. És nemsokára az is kiderül, hogy Beni babánk, vagy más lesz (lány név még kialakulóban van). puszi

    VálaszTörlés
  5. Angie, olvastam a leveledet és a képet is megnéztem, annnnnyira örülök Nektek!!!! :) válaszolok majd bővebben is, de most bebújok a takaró alá! :) sok puszi

    VálaszTörlés